Curand mi s-a suspendat permisul de conducere pentru o perioada de 30 de zile, intr-un alt judet decat cel de domiciliu. Ulterior, am facut plangere contraventionala impotriva procesului verbal unde mi s-a eliberat certificatul de grefa pentru a-mi ridica permisul de conducere. Cand am ajuns sa il ridic mi s-a mentionat ca permisul meu va ajunge intr-o perioada de 20 de zile deci cu vreo 5-6 zile peste dovada inlocuitoare permisului. Ce este de facut in aceasta situatie?
P.S. Daca voi pierde procesul atunci permisul va fi suspendat 30 de zile, deci la un simplu calcul eu stau fara permis 30+6 zile = 36 de zile.
As mai avea un singur lucru de inteles. Eu am masina inmatriculata in Romania, pe numele meu; dat fiind faptul ca am doar 23 de ani (categorie cu risc de accident - RCA mare) doresc sa-mi inmatriculez masina pe numele tatalui meu el platind o polita de asigurare RCA cu un pret mult mai bun ca al meu. Aici intervine timbrul de mediu care este "numai" 1000 Euro (si nu este platit deoarece masina este din 2006 adusa in tara), deoarece este o masina cu motor diesel. Aici se mai aplica ce mi-ati explicat mai sus? Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Sa inteleg ca daca atac in instanta taxa, legea o sa fie oarecum in favoarea mea sau asta o sa fie la latitudinea judecatorului cui ii da castig de cauza?
Bună ziua, doresc să știu dacă plătesc taxa pana în data de 15 martie 2014 și îi voi da în judecată o sa am câștig de cauza? (știu ca legea a fost declarata neconstituțională de UE). Mulțumesc!