Bună seara. Numele meu este Mihai,și am nevoie de sfaturi legate de blocarea accesului la proprietatea privata. Locuiesc în mediul rural, iar de curând primăria a aprobat un proiect de "modernizare" a localității prin realizarea de trotuare din pavaje. Problema este ca pe toată durata acestei "modernizări", accesul cu autoturismul la proprietatea privata îmi este blocat.Datorită șanțurilor săpate și a bordurilor amplasate pe marginea acestora,nu mai pot intra sau ieși cu autoturismul din curte. Această "modernizare" vă dura câteva luni,deoarece "nu mai sunt fonduri pentru continuarea lucrărilor". Așadar, toți locuitorii de pe această stradă trebuie sa își parcheze autoturismul la cunoștințe care locuiesc în vecinătatea străzii cu pricina.
Întrebarea mea e următoarea: exista vreun temei legal prin care îmi este garantat accesul pe proprietatea mea? Sunt obligați cei care efectuează așa-zisa modernizare sa imi garanteze accesul la proprietatea privată? Mă înspăimântă faptul ca vine iarna,iar eu voi fi nevoit să parcurg o distanță de câteva sute de metrii până la prietenul la care am mașina parcată în fiecare dimineață pentru a mă putea deplasa la serviciu.
Vă mulțumesc anticipat celor care îmi pot oferi sfaturi și îndrumări,și îmi cer scuze dacă nu am postat în rubrica adecvată.
In urma decesului bunicilor mei in urma cu aproximativ 30 de ani, un teren intravilan a ramas drept mostenire tuturor copiilor lui (6 la numar, dintre care 3 au murit). Dintre cei ramasi, niciunul nu vrea sa iasa din indiviziune, iar copii celorlalti 3 emit si ei pretentii asupra partii care li s-ar cuvenii, dar absolut niciunul nu vrea sa faca actele pe motiv ca "nu au timp". Dar, daca cineva le-ar face acte pe partea lor de pamant, ar fi foarte fericiti. Mentionez ca am actionat in instanta, dar niciunul nu s-a prezentat, iar judecatorul a suspendat actiunea in instanta pe timp de 1 an pe motiv ca ceilalti ar putea fi prejudiciati. Pot fi fortati sa iasa din indiviziune in vreun fel? Presimt ca dupa 1 an , verdictul va fi acelasi.