avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Blocare acces proprietate privată (curte)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Blocare acces proprietate privată (curte)

Bună seara. Numele meu este Mihai,și am nevoie de sfaturi legate de blocarea accesului la proprietatea privata. Locuiesc în mediul rural, iar de curând primăria a aprobat un proiect de "modernizare" a localității prin realizarea de trotuare din pavaje. Problema este ca pe toată durata acestei "modernizări", accesul cu autoturismul la proprietatea privata îmi este blocat.Datorită șanțurilor săpate și a bordurilor amplasate pe marginea acestora,nu mai pot intra sau ieși cu autoturismul din curte. Această "modernizare" vă dura câteva luni,deoarece "nu mai sunt fonduri pentru continuarea lucrărilor". Așadar, toți locuitorii de pe această stradă trebuie sa își parcheze autoturismul la cunoștințe care locuiesc în vecinătatea străzii cu pricina.

Întrebarea mea e următoarea: exista vreun temei legal prin care îmi este garantat accesul pe proprietatea mea? Sunt obligați cei care efectuează așa-zisa modernizare sa imi garanteze accesul la proprietatea privată? Mă înspăimântă faptul ca vine iarna,iar eu voi fi nevoit să parcurg o distanță de câteva sute de metrii până la prietenul la care am mașina parcată în fiecare dimineață pentru a mă putea deplasa la serviciu.

Vă mulțumesc anticipat celor care îmi pot oferi sfaturi și îndrumări,și îmi cer scuze dacă nu am postat în rubrica adecvată.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:26, 12 Noiembrie 2014
Nu exista legislatie in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, locuiesc la bloc nou intr-un cartier rezidential de ... cetatean.roman90 cetatean.roman90 Buna ziua, Locuiesc la bloc nou intr-un cartier rezidential de case. Mai exact este un bloc cu 2 etaje inconjurat de case. Blocul are parcari construite de ... (vezi toată discuția)
Parcare autoturism pe un drum de privat(drum de servitute) imbroserv imbroserv Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta. Locuiesc pe un drum privat care are un nume pana la axul strazii si un alt nume pe cealalta parte a ... (vezi toată discuția)
Doar dezvoltatorul poate parca pe trotuar ? sorin_z sorin_z Buna seara, Incerc sa fiu cat mai la subiect ... asa ca va prezint ingredientele: - una bucata cartier rezidential (peste 1000 apartamente) - una bucata ... (vezi toată discuția)