Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta. Locuiesc pe un drum privat care are un nume pana la axul strazii si un alt nume pe cealalta parte a axului. Pentru a avea acces toti proprietarii s-au retras cu gardul. Vis a vis de mine s-a dezvoltat un minicartier residential care are accesul tot din drumul privat. Dezvoltatorul a construit duplexuri cu un singur loc de parcare, obligand noii proprietari printr-o declaratie sa nu parcheze parcheze pe strada interioara complexului. Noii proprietari care au mai mult de o masina au inceput sa parcheze pe drumul privat in linie cu minicartierul residential, exact pe zona retrasa de dezvoltator pentru acces.
Intrebari:
1) Au voie sa percheze autoturismele pe portiunea de drum din retragere, tinand cont de faptul ca teoretic pe acolo se face accesul ?
2) Cota parte de teren la drumul privat stiu ca este in devalmasie, eu am voie sa parchez pe partea lor fara a bloca accesul la proprietati?
3)Au voie sa parcheze in dreptul proprietatii mele si sa imi blocheze accesul in curte?
Multumesc!