avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... constructie casa fata de axul drumului privat
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

constructie casa fata de axul drumului privat

Detin un teren cu doua deschideri, una la drum public, iar una a fost creata prin cedare de teren, pentru acces proprietari din spatele terenului meu. Eu am cedat 3 m, proprietarul de vis-a-vis 3m. Drumul secundar are astfel latime de 6m. In ideea ca doresc sa cer un certificat de urbanism pentru constructia casei, am obtinut urmatoarele informatii. Gardul care ingradeste proprietatea ar trebui sa-l fixez la alti 3 m, adica la 6m de axul drumului (vorbesc de drumul secundar nou creat, nu de cel public), iar casa la o distanta de 2.5m de gard. Fata de vecinul din partea opusa ar trebui sa am iarasi 3m. Terenul a avut initial o deschidere de 17,5m. Daca las 8,5m fata de axul drumului privat si 3m fata de celalalt vecin, mai pot construi pe o latime de 6m. Intrebarea e, daca mai sunt necesari cei 3m care imi sunt impusi la fixarea gardului, sau as putea fixa gardul la 3 m fata de axul drumului.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: FLORIN FLOREA , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 16:34, 26 Septembrie 2014
Trebuie sa respectati prevederile din planul urbanistic zonal. Daca este prevazut ca drumul sa aiba o latime de 12 m ar insemna ca dumneavoastra sa mai cedati 3 m. Alinierile constructiei fata de drum pot fi prevazute tot in PUZ. Iar privitor la distanta constructiei fata de limita vecina trebuiesc respectate prevederile din codul civil. Aceasta poate difera in functie de existenta geamurilor, a picaturii stresinii...de minim 0.6m ...sau de 2m
Va sugerez sa analizati bine certificatul de urbanism privitor la distantele impuse, sa mergeti cu un plan de situatie la primarie si sa clarificati conditiile obtinerii autorizatiei de construire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prbleme cedare drum in administrare publica titidudu titidudu Intr-un cartier nou de case la periferia orasului avem un drum (alee) de approx 150 m constituit pe un drum de exploatare fânațe / drum de pamant, existent ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , dețin un teren intravilan de 13.30 m lățime pe ... Andy89572 Andy89572 Buna ziua , dețin un teren intravilan de 13.30 m lățime pe 59 lungime , doresc sa construiesc o căsuța dar se pare ca e cam imposibil după planul de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie, acordul vecinilor Danut1111 Danut1111 Buna seara, detin un teren de 1000mp cu o deschidere de 10m cu adancime de 100m, din care primii 500mp sunt intravilan si restul extravilan. Doresc sa imi ... (vezi toată discuția)