avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Locuiesc la bloc nou intr-un cartier ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Locuiesc la bloc nou intr-un cartier rezidential de ...

Buna ziua,
Locuiesc la bloc nou intr-un cartier rezidential de case. Mai exact este un bloc cu 2 etaje inconjurat de case. Blocul are parcari construite de catre dezvoltator. Cei de la case au curte si loc unde sa isi parcheze masina in interiorul proprietatii, insa marea majoritate nu vor sa parcheze in curte ci pe strada din comoditate.
Momentan este in derulare un proces de modernizare si asfaltare, fiindca strazile sunt neasfaltate. Proiectul de asfaltare existent implica si trotuare pe marginea drumului.
Cei de la case doresc desfiintarea trotuarului si transformarea lui in parcare. Problema mea este ca locuiesc la parterul blocului si acest lucru v-a insemna sa am parcare exact langa geam(dormitor,bucatatie,sufragerie) ceea ce v-a insemna foarte multa galagie si poluare (momentan se intampla acest lucru si de fiecare data cand o masina parcheaza sau sta cu motorul trezit ma v-a trezii, sau trebuie sa stau cu geamurile inchise fiindca tot fumul de la masini intra in casa).
Stiu ca exista anumite legi si reglementari care specifica distante minime ale parcarilor fata de spatiile locative si de asemenea asigurarea unui spatiu de acces (trotuar) pentru unitatile locative multifamiliale. Va rog ajutor sa gasesc aceste legi si reglementari
Vreau sa previn aceasta modificare a proiectului doar pe o lungime de aprox 15 m in drept cu apartamentul meu.In restul cartierului pot sa face ce doresc.
Va multumesc anticipat !!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:59, 15 Iulie 2021
Distanta minima intre imobil si parcare este de 5 m dar,avand in vedere lipsa spatiilor,de multe ori aceasta distanta se reduce creind neajunsuri celor care locuiesc la parter

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bloc cu masini sub geam Simina99 Simina99 Buna ziua, am cumparat un apartament la parter cu vederea pe spate. In jurul blocului ,pe spate si lateral exista numai beton, iar masinile imi parcheaza in ... (vezi toată discuția)
Legi parcare autoturism LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general? De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private ... (vezi toată discuția)
Doar dezvoltatorul poate parca pe trotuar ? sorin_z sorin_z Buna seara, Incerc sa fiu cat mai la subiect ... asa ca va prezint ingredientele: - una bucata cartier rezidential (peste 1000 apartamente) - una bucata ... (vezi toată discuția)