avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bloc cu masini sub geam
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bloc cu masini sub geam

Buna ziua, am cumparat un apartament la parter cu vederea pe spate. In jurul blocului ,pe spate si lateral exista numai beton, iar masinile imi parcheaza in ferestre la 20cm de zid. Pe toata lungimea blocului sunt parcate masini langa zid.Poluarea, zgomotul si stresul sunt insuportabile. Am facut o sesizare la primarie si nu am primit raspuns. Stiu ca exista o lege in acest sens, o masina nu poate parca la mai putin de 5 metri de zidul unui apart. Deschid geamul si ma uit la masini, simt ca locuiesc in mijlocul unei parcari. Pe fata blocului exista 1.5m de spatiu verde. In plus masinile blocheaza si usa din spate, parcheaza direct in fata ei. Ce ma sfatuiti sa fac? Sunt disperata
Cel mai recent răspuns: Simina99 , utilizator 11:30, 20 Iunie 2020
Sesizati oficial politia teritoriala care poate aprecia daca vehiculele sunt parcate in loc nepermis si eventual poate dispune sanctiuni
Buna seara,

Sesizarea ati facut-o telefonic sau o adresa scrisa? Daca nu este scrisa, ar trebui sa redactati o astfel de sesizare in acest format..

In jurul blocului exista trotuar? Daca ar exista, conform art 72 alin (7) OUG 195/2002: "Este interzisă ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, iar când aceasta este permisă, conform indicatoarelor sau marcajelor, lățimea minimă a trotuarului lăsat la dispoziția pietonilor trebuie să fie de cel puțin un metru."

De asemenea, presupun ca dvs, v-ati referit la dispozitiile art. 4 lit c) din Ordinul 119/2014: conform caruia "spații amenajate pentru gararea și parcarea autovehiculelor populației din zona respectivă, situate la distanțe de minimum 5 m de ferestrele camerelor de locuit [...]". In acelasi ordin se precizeaza ca nerespectarea normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației atrage răspunderea disciplinară, administrativ-materială, civilă ori, după caz, penală, în sarcina persoanelor vinovate de abaterile săvârșite.
In jurul blocului nu exista trotuar, este beton si atat. Doar in fata blocului exista trotuar. Am facut la primarie a doua sesizare scrisa, am dus si fotografii, mi s-a dat nr de inregistrare, dar nu cred ca vor lua masuri. La prima facuta online nu au raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate masina straina sa parcheze langa blocul nostru ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatoarea problema: Langa blocul unde locuiesc este un trotuar lat de 2 m., in continuare ... (vezi toată discuția)
Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc ... iamchaos iamchaos Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc de parcare, dar blochează trotuarul cu partea din spate a mașinii? În zona mea, a ajuns ... (vezi toată discuția)
Terenul din jurul blocului(dreptul de a parca masina) petitemichele petitemichele Buna ziua, Acum vreo 2 ani am citit pe forum un subiect despre terenul din jurul blocului,ca 10 m ar reprezenta teren de protectie,de protejare a ... (vezi toată discuția)