avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc ...

Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc de parcare, dar blochează trotuarul cu partea din spate a mașinii?

În zona mea, a ajuns să fie horror să fii pieton. Nu e de ajuns că străzile și așa sunt înguste, dar din cauza numărului mare de mașini, unii au ajuns să și le parcheze atât pe trotuare, cât și pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități.

Zonele cu trotuar rămase ca prin minune fără mașini parcate au o problemă - pe lângă faptul că sunt foarte înguste, sunt blocate de partea din spate a mașinilor. Teoretic, șoferii parchează pe locul de parcare demarcat, dar ca să nu parcheze prea în față și să nu le fie zgâriate mașinile, partea din spate a vehiculelor ocupă și mare parte din trotuarele deja înguste.

Ca să rezolv această problemă, de săptămâna viitoare voi începe să le fac poze dimineața și seara indivizilor care parchează ilegal și voi sesiza poliția locală. Doresc să știu dacă pe lângă cei care parchează pe trotuar și pe spațiile destinate persoanelor cu dizabilități, cei care blochează trotuarul cu partea din spate a mașinii sunt și ei pasibili pentru amendă/ridicarea mașinii.
 cei care blochează trotuarul cu partea din spate a mașinii sunt și ei pasibili pentru amendă/ridicarea mașinii

Asa ar trebui daca s-ar aplica legea.

Sunt strazi unde s-a ocupat prima banda de circulație, au facut parcare in spic din ea, desi sunt zone cu indicator de oprire interzisa. Nu se dau amenzi si nu se ridica nici in asemenea cazuri, d-apoi pt ce sesizati dvs.
Poate in urma sesizarilor dvs, le scrie macar o atentionare.
Amenda educa, daca s-ar aplica mai des, s-ar rezolva multe din probleme.
Ultima modificare: Joi, 22 Iunie 2023
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc de parcare,

atat timp cat vehiculul este parcat pe loc special amenajat d ecatre UAT ,nu se justifica sesizare/reclamatie
Eventual ,UAT este responsabil pentru amenjarea necorespunzatoare a locului de parcare nerespectare dimensiuni loc de parcare
dimensiunea e un stas, nu are cum sa fie marcat necorespunzator, iar omul zice f clar de ce e ocupat trotuarul cu partea din spate a masinii
dar ca să nu parcheze prea în față și să nu le fie zgâriate mașinile,

deci parcarea e neregulamentara
Imi aduc aminte ca eram intr-un loc unde legea trebuie respectata si soferul masinii cauta un loc de parcare si gasesem eu un loc si a zis ca nu poate parca acolo, ca va iesi cu 20 cm din locul delimitat.
Eu cu mentalitate romaneasca... hai, ma ca iesi 20 cm... e, nu e asa, iti iei amenda.
Eu înțeleg faptul ca trotuarul e foarte îngust, nu neaparat ca acea jumătate de metru, prin care o mașină parcată cu spatele poate depăși linia bordurii e o problema. Nu cred ca există vreo prevedere legala prin care sa fii obligat să nu depășești în aer, cu botul sau cu spatele această linie.
[ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 22 Iunie 2023
latka, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
eu inteleg ca trotuarul e ocupat si nu se poate folosi..
Daca e o masina breack, de la roata pana la bara, are 80 sm, daca mai are si carlig, sunt 95 cm.
Si daca ar avea un metru, nu se poate folosi.
Am vazut in fata unui bloc, trotuar de .. nu stiu sa apreciez, dar pare poteca, nu trotuar.
ce ati pus in link... e ca aia cu legea locuintei unde camera de luat masa trebuie sa aiba x m2, camera de zi.. x m.. si in relitate sunt garsoniere cu metraj cat trebuie sa fie debaraua.
Ultima modificare: Joi, 22 Iunie 2023
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Parcarea masinilor la bloc Chri Chri Buna ziua. Blocul in care stau are 4 etaje si 2 scari, fiind al doilea de la strada. Se intra pe o straduta lata doar cat o banda rutiera de drum public. De o ... (vezi toată discuția)
Bloc cu masini sub geam Simina99 Simina99 Buna ziua, am cumparat un apartament la parter cu vederea pe spate. In jurul blocului ,pe spate si lateral exista numai beton, iar masinile imi parcheaza in ... (vezi toată discuția)
Este posibil sa mi se ridice masina pentru ca parchez pe trotuar, langa blocul in care locuiesc? little_30devil little_30devil Paralel cu blocul in care locuiesc este un mic trotuar (jumatate de metru latime).Sunt doar 9 locuri de parcare pentru 2 blocuri de 10 etaje. Este posibil sa ... (vezi toată discuția)