avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc ...

Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc de parcare, dar blochează trotuarul cu partea din spate a mașinii?

În zona mea, a ajuns să fie horror să fii pieton. Nu e de ajuns că străzile și așa sunt înguste, dar din cauza numărului mare de mașini, unii au ajuns să și le parcheze atât pe trotuare, cât și pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități.

Zonele cu trotuar rămase ca prin minune fără mașini parcate au o problemă - pe lângă faptul că sunt foarte înguste, sunt blocate de partea din spate a mașinilor. Teoretic, șoferii parchează pe locul de parcare demarcat, dar ca să nu parcheze prea în față și să nu le fie zgâriate mașinile, partea din spate a vehiculelor ocupă și mare parte din trotuarele deja înguste.

Ca să rezolv această problemă, de săptămâna viitoare voi începe să le fac poze dimineața și seara indivizilor care parchează ilegal și voi sesiza poliția locală. Doresc să știu dacă pe lângă cei care parchează pe trotuar și pe spațiile destinate persoanelor cu dizabilități, cei care blochează trotuarul cu partea din spate a mașinii sunt și ei pasibili pentru amendă/ridicarea mașinii.
Bun, si daca legea nu trateaza situatia asta, si autoritatile locare nu iau masuri (ca nu ar fi greu sa puna cate un stalpulet la marginea trotuarului) eu ma intreb:
- daca eu trec prin cei 30-40 cm (latime trotuar) ramasi dupa ce o masina parcheaza asa, si am o geanta cu fermoare mari, si ma frec de masina aia (ca nu incap altfel) si o zgarii, sunt in vreo culpa?
Sa fii in spatiul respectiv, special amenajat si....atit.

si nu prea e ca e 80 cm mai in spate, nu ? nici macar cat de cat

Unde este marcaj, in spate ?!?

de laterale vorbesc. cand e vb de parcare in spic sau paralel cu spatele la bordura si in fata si spate cand e paralela masina cu bordura. asa cum nu se depasesc acelea, nici laterale nu ( nici de-a lungul, nici de-a latul), ca au o lungime stas, nu se depasesc, adica nu parchezi autobuzul in locul turismului si treci cu el pana in gradina blocului ca nu iti incape
pe unele trotuare s-au pus stalpi tocmaipt aceste situatii si cati nu vezi cu portagajul turtit ca nu il vad si dau in el?!
oricum, si scris negru pe alb in lege sa nu maimuste din cascaval, nu ar conta, ca nu are cine sas ii amendeze.
gata, nu mai insist ca nu are sens:)))
Ultima modificare: Vineri, 23 Iunie 2023
gi-jane2, moderator
Dvs. inventați reguli care nu sunt prevazute de codul rutier. Dacă autoritatea locala dorește, poate să pună acei stâlpișori și gata, dar nu are cum să sancționeze ceva în momentul de față.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Interpretarea lui Latka e cea corectă:parchezi cu spatele și roțile spate se opreasc la bordură,nu ai parcat pe trotuar chiar dacă fundul mașinii e deasupra trotuarului.Pentru ca altfel și dacă parchezi de-a lungul bordurii cu roțile din stânga sau dreapta lipite de bordură tot ai părțile laterale ale mașinii deasupra trotuarului(aripile mai bombate ,oglinzile ,etc.depinde de forma mașinii) adică parchezi ilegal și așa,nu contează că sunt doar 5 cm sau 50 cm.
Singura soluție:stâlpișori plantati la bordură,pe trotuar.
Ultima modificare: Vineri, 23 Iunie 2023
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcarea masinilor la bloc Chri Chri Buna ziua. Blocul in care stau are 4 etaje si 2 scari, fiind al doilea de la strada. Se intra pe o straduta lata doar cat o banda rutiera de drum public. De o ... (vezi toată discuția)
Bloc cu masini sub geam Simina99 Simina99 Buna ziua, am cumparat un apartament la parter cu vederea pe spate. In jurul blocului ,pe spate si lateral exista numai beton, iar masinile imi parcheaza in ... (vezi toată discuția)
Este posibil sa mi se ridice masina pentru ca parchez pe trotuar, langa blocul in care locuiesc? little_30devil little_30devil Paralel cu blocul in care locuiesc este un mic trotuar (jumatate de metru latime).Sunt doar 9 locuri de parcare pentru 2 blocuri de 10 etaje. Este posibil sa ... (vezi toată discuția)