avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este posibil sa mi se ridice masina pentru ca parchez ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este posibil sa mi se ridice masina pentru ca parchez pe trotuar, langa blocul in care locuiesc?

Paralel cu blocul in care locuiesc este un mic trotuar (jumatate de metru latime).Sunt doar 9 locuri de parcare pentru 2 blocuri de 10 etaje. Este posibil sa mi se ridice masina sau sa primesc amenda pentru parcare in acest spatiu?Sunt in aceeasi situatie inca alte aprox 100 de masini. Toata lumea parcheaza pe acest trotuar minuscul.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:32, 13 Februarie 2012
Pentru raspuns la obiect precizati statutul juridic al parcarii
Din topic ar rezulta ca parcarea apartine de autoritatea locala,care a amenajat numai 9 spatii cu destinatia de parcare,in raport de cererea apreciabil mai mare
Daca ati parcat vehiculul,in locul legal detinut de alt proprietar de vehicul,exista posibilitatea ca acesta,sa fi informat autoritatea in drept despre ocuparea abuziva a spatiului concesionat,motiv pentru care sa fi fost dispusa ridicarea vehicului dvs
Sau mai exista posibilitatea ca autoritatea in drept sa fi constatat ca ocupati ilegal domeniul public,motiv pentru care a dispus ridicare vehiculului si aplicarea de sanctiuni in consecinta
Buna seara

Strazile sunt pentru deplasarea autoturismelor, iar trotoarele sunt pentru deplasarea pietonilor, sigur ca in cazul unor reclamatii retepate a pietonilor stanjeniti de pozitionarea autoturismului dvs poate sa o ridice, din practica nejuridica, daca nu stanjeniti circulatia autovehiculelor si daca nu parcati autovehicolul pe interzis nu vi-l ridica, rugati-va sa dati peste pietoni/vecini intelegatori.

O zi buna
locurile de parcare sunt platite de proprietari. nu ocup locul nimanui. nu impiedic accesul la bloc.doar parchez impreuna cu alte 100 de masini pe un trotuar de 50 de cm. teoretic se poate spune ca stanjenesc circulatia pietonilor.nu impiedic accesulcelorlalte masini la locurile de parcare platite.
little_30devil a scris:

locurile de parcare sunt platite de proprietari.
teoretic se poate spune ca stanjenesc circulatia pietonilor.

Cele doua afirmatii nu se accepta
Daca este spatiu cu destinatia de parcare,nu puteti stanjeni circulatia pietonilor
Pe de a;lta parte in topicul initial ati precizat ca exista 9 locuri de parcare dar alte 100 de masini
Pana la urma pe locul de parcare pe care il ocupati ,detineti contract de concesiune de la autoritatea publica locala,sau la dvs fiinteaza principiul " primul sosit primul beneficiar???
Pana la urma nu ati lamurit daca detineti sau nu forme legale pentru spatiu de parcare unde va parcati vehiculul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare locuri de parcare pe trotuar danutza_c danutza_c BUNA TUTUROR! SUNT FOARTE CURIOASA....ESTE LEGAL CA ADP-UL SA ELIBEREZE AUTORIZATII DE PARCARE PE TROTUAR? LOCUIESC PE O STRADA SECUNDARA DIN SECT.2 UNDE ... (vezi toată discuția)
Parcare trotuar - amenda hcl victorte victorte Bună ziua, Astăzi am parcat mașina pe un trotuar, lăsând spațiu atât pentru pietoni, dar am lăsat și pista de biciclete ... (vezi toată discuția)
Înștiințare oprire neregulamentara politia locala bucuresti Sabucuresti Sabucuresti Buna ziua, am oprit lângă trotuar , nu erau semne de circulație cu oprirea interzisă trecere de pietoni sau stație RATB, cand am revenit la mașină am ... (vezi toată discuția)