avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Autorizare locuri de parcare pe trotuar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Autorizare locuri de parcare pe trotuar

BUNA TUTUROR!
SUNT FOARTE CURIOASA....ESTE LEGAL CA ADP-UL SA ELIBEREZE AUTORIZATII DE PARCARE PE TROTUAR? LOCUIESC PE O STRADA SECUNDARA DIN SECT.2 UNDE TROTUARELE NU MAI POT FI FOLOSITE DE PIETONI...SUNT LOCURI DE PARCARE PLATITE....E NORMAL ASA CEVA?
MULTUMESC!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iulie 2010
danutza_c, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 10:18, 7 Iulie 2010
Trotoarele sunt proprietatea primariilor, deci e legal ca ADP-urile sa elibereze aceste autorizatii. Ca nu e normal, e de discutat!
parca scria pe undeva ? ca trebuie sa ramana un loc de trecere ptr. pietoni cam de apox. 1m? 0.8?(aceasta in situatia in care trotuarul este lat si permite parcarea masini +loc trecere pietoni) eu am cerut la adp-ul de sect.6 si nu ne-a aprobat parcare pe trotuar acesta fiind totusi nu prea lat .o astfel de discutie am mai gasit parca aici cu o persoana careia a avut masina ridicata...
Trotuarul este ingust,iar masinile sunt parcate jumatate pe trotuar,jumatate pe sosea,pietonii neavand loc nici macar 1 mm....nu cred ca este legal....dar pentru spaga ce nu se face in Romania???
HOTARARE NUMAR: 32 DIN 20/06/94
- privind organizarea, exploatarea si utilizarea spatiilor de parcare publica de pe teritoriul municipiului Bucuresti
EMITENT : PRIMARIA GEN. A CAPITALEI
Art.6- Amenajarea trotuarelor ca spatii de parcare pentru autoturisme
poate fi efectuata in conditiile in care nu se stanjeneste circulatia pietonilor si ramane disponibila o latime minima de trotuar de 1,5 m la strazile cu mai putin de 4 benzi de circulatie si de 3 m la strazile cu 4 sau mai multe benzi de circulatie.
In conditiile acestea, ramane de vazut daca au incalcat ei insisi hotararea :hammer: lucru care nu m-ar mira nefiind primul caz de acest gen#-o
L.C.
P.S. Iata si sanctiunile contaventionale care ne asteapta daca nu respectam prevederile hotararii amintite: [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iulie 2010
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am primit o amenda pentru parcarea in loc nepermis, ... Iulian Alex Iulian Alex Buna ziua, am primit o amenda pentru parcarea in loc nepermis, pe trotuar in sectorul 2. Ideea este ca trotuarul este indeajuns de lat incat sa incapa mai bine ... (vezi toată discuția)
Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc ... iamchaos iamchaos Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc de parcare, dar blochează trotuarul cu partea din spate a mașinii? În zona mea, a ajuns ... (vezi toată discuția)
Indicator oprire interzisa lulu08 lulu08 Buna ziua, as vrea sa stiu daca indicatorul \"Oprirea Interzisa\", interzice oprirea pe trotuar, chiar daca se lasa spatiu pt pietoni,...am fost sanctionat ca ... (vezi toată discuția)