avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Activitate claudia2503

Activitate claudia2503

Multumesc frumos pentru raspunsuri. Desi o mare parte din ele au fost mai mult decat descurajatoare, va repet ca eu eram intr-o situatie disperata cand am facut acel imprumut. Nu cred ca sunt nici prima nici ultima care face o astfel de greseala, care aflata intr-o situatie de disperare semneaza acte ilegale doar pentru a putea iesi dintr-o situatie dificila. Chiar daca ma acuzati, eu am vrut doar sa va cer ajuor in a o face pe acea persoana sa nu imi mai deranjeze tatal. Acuzatiile pe care mi le-ati adus, mi le asum si stiu ca am gresit, insa acea persoana nu are niciun drept si nicio lege de partea ei cand imi suna tatal. Sunt o persoana majora, iar familia mea nu are nicio responsabilitate sa ii returneze acei bani. S-a facut poprirea, sa astepte sa primeasca acei bani! In plus, executorul m-a sfatuit sa nu ii returnez alta suma de bani, pentru ca se poate ajunge la situatia sa mi se greseasca evidenta si sa mi se retraga bani netinandu-se cont de ceea ce eu am depus in avans.

Domnilor, cei care ma acuzati de faptul ca am sustinut practicarea camatariei acelei persoane, va rog sa ma ajutati, si sa imi spuneti daca si cum as putea cere un mandat de ascultare a convorbirilor telefonice pe care le-am avut cu acea persoana in urma cu un an in care recunostea aceasta camatarie.
Da, aceia. Din pacate acea persoana este lipsita total de bun simt, l-a sunat pe tatal meu spunand ca este executorul, iar apoi cand l-am intrebat pe acesta a spus ca el, ca si executor nu are voie sa sune memnrii familiei si ca cel mai probabil a fost persoana respectiva cea care si-a dat identitate falsa. Tatal meu se sperie pentru ca aceasta persoana i-a zis ca o sa vina peste noi sa ne ia pana si hainele de pe noi, desi, asa cum am mentionat eu nu am nimic pe numele meu, iar legal totul este hotarat prin acea poprire pe salariu care mi s-a facut. Insa isi doreste toti banii rapid. Daca i-as avea, credeti-ma ca i i-as da, numai sa ma scap de o asfel de persoana, desi nu merita dupa cum s-a comportat cu mine, dar mai ales cu familia mea care nu are nicio vina.
A vazut ca ii merge cu aceste santaje si profita si imi suna, jigneste si ameninta familia, ceea ce nu mi se pare deloc in regula. Cu atat mai mult cu cat tatal meu este cardiac, si il afecteaza aceste actiuni ale ei.
Acei bani sunt evidentiati, ii depunem prin cont bancar executorului.
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Din pacate tatal meu nu prea vrea sa ajunga la politie. Si de fiecare data cedeaza santajului si ii mai da o parte din bani, desi el nu are nicio obligatie, cu atat mai mult cu cat mi se retrag acei bani lunar din salariu.
Buna dimineata. Ajutati-ma, va rog, sunt disperata! In urma cu un an am luat cu imprumut de la o colega suma de 5000 lei. Insa aceasta a facut contract notarial cum ca de fapt mi-a imprumutat 8000 de lei. Fiind intr-o situatie critica, si avand nevoie de bani am semnat acel contract. Datorita unuor alte probleme pe care le-am intampinat nu am putut sa ii returnez decat 4000 de lei. In acel moment, persoana respectiva a trecut la executarea silita si astfel s-a ajuns sa mi se puna poprire pe salariul - circa 200 de lei lunar. Vazand ca i se vireaza o suma atat se mica, persoana respectiva a inceput sa sune la familia mea, solicitand ca acestia sa ii dea toata suma odata pentru ca nu ii convince sa primeasca doar cate 200 de lei pe luna. Spuneti-mi, va rog, este legal ceea ce face acea persoana? Sa imi sune si ameninte familia? Din moment ce este hotarare finala trimisa catre banca si mi se opreste lunar suma respectiva este normal sa ceara banii altfel. Mi-e teama ca familia mea va ceda santajelor acestei persoane si ii vor da si banii si eu voi ramane si cu poprirea neridicata.