avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ajutati-ma sa scap de santajul camatarilor!
Discuție deschisă în Executare silită

Ajutati-ma sa scap de santajul camatarilor!

Buna dimineata. Ajutati-ma, va rog, sunt disperata! In urma cu un an am luat cu imprumut de la o colega suma de 5000 lei. Insa aceasta a facut contract notarial cum ca de fapt mi-a imprumutat 8000 de lei. Fiind intr-o situatie critica, si avand nevoie de bani am semnat acel contract. Datorita unuor alte probleme pe care le-am intampinat nu am putut sa ii returnez decat 4000 de lei. In acel moment, persoana respectiva a trecut la executarea silita si astfel s-a ajuns sa mi se puna poprire pe salariul - circa 200 de lei lunar. Vazand ca i se vireaza o suma atat se mica, persoana respectiva a inceput sa sune la familia mea, solicitand ca acestia sa ii dea toata suma odata pentru ca nu ii convince sa primeasca doar cate 200 de lei pe luna. Spuneti-mi, va rog, este legal ceea ce face acea persoana? Sa imi sune si ameninte familia? Din moment ce este hotarare finala trimisa catre banca si mi se opreste lunar suma respectiva este normal sa ceara banii altfel. Mi-e teama ca familia mea va ceda santajelor acestei persoane si ii vor da si banii si eu voi ramane si cu poprirea neridicata.
Cel mai recent răspuns: claudia2503 , utilizator 11:11, 26 Februarie 2014
Puteti merge la politie si depune plangere.
Legal nu are cum sa fie sa contacteze membrii familiei pentru ca nu ei ii sunt datori, insa nu prea aveti ce face daca persoana in cauza incearca pe toate caile legale si mai putin legale sa obtina banii.

Intr-adevar o solutie ar fi plangerea la politie, insa nu dvs ci mai repede persoanele care sunt amenintate/santajate de aceasta persoana pot face aceasta sesizare.
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Din pacate tatal meu nu prea vrea sa ajunga la politie. Si de fiecare data cedeaza santajului si ii mai da o parte din bani, desi el nu are nicio obligatie, cu atat mai mult cu cat mi se retrag acei bani lunar din salariu.
Atunci sa ii dea in continuare.. ca banii aia nu sunt evidentiati nicaieri ( ia o chitanta cand da banii sau cum?), aia nu vi se scad din datorie. Dvs vi se retine pana cand terminati de achitat suma din titlul executoriu.
Ca nu se duce la politie e alegerea dumnealui, dar nu puteti sa il convingeti sa nu mai dea bani ?
Acei bani sunt evidentiati, ii depunem prin cont bancar executorului.

Alte discuții în legătură

Buna seara! acum câteva zile prietena mea disperata mi a spus ... Dma.09 Dma.09 Buna seara! Acum câteva zile prietena mea disperata mi a spus ca a luat bani împrumut /camătă de la un tip. Fata vrea sa i dea bani înapoi doar ca in ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa scap baiatul de banii datorati unui camatar? stoican nona stoican nona Sunt o mama disperata, baiatul meu student fiind in perioada aceea a imprumutat de la un camatar o suma de bani de care eu nu am stiut.In luna octombrie anul ... (vezi toată discuția)
Cum scap de camatari? aalleex aalleex Va rog ajutati-ma! Parintii mei au luat bani imprumut de la camatari, le-am dat pana acum dobanzi impresionante si, nereusind sa le platim suma datorata, din ... (vezi toată discuția)