Sunt o mama disperata, baiatul meu student fiind in perioada aceea a imprumutat de la un camatar o suma de bani de care eu nu am stiut.In luna octombrie anul trecut disperat, i-am dat o suma importanta de bani care el s-a justificat ca o are datorie veche la cineva.
Acum de doua zile am aflat ca banii imprumutati sunt de la un camatar caruia ii platesti lunar o dobanda foarte mare, el nu are servici este inca in facultate si nu stiu cum sa procedez pentru ca as vrea sa restitui suma de bani , dar imi este teama de aceasta categorie, ca nu va recunoaste si il va hartui incontinuu.
Cum sa procedez?
Formulati plangere penala urgent si cu martori va dovedi cat s-a imprumutat si cat a restituit .Altfel nu va scapa nici peste 10 ani ! Se va rezolva cu siguranta in acest mod cazul dvs. Nu va fie frica de amenintarile camatarilor! In fata procurorilor sunt niste mielusei .
Va inteleg ingrijorarea,dar intrebarea cheie este ;cu ce a girat baiatul dvs.imprumutul.
Se stie ca aceste personaje,nu dau bani pe ochi frumosi.Fac (de regula) contracte notariale pe anumite bunuri(de valoare-evident).
Incercati o discutie cu fiul dvs.in care sinceritatea este foarte importanta,in a afla suma si modul de plata la care s-a angajat.
D-na Stoica cel mai important lucru este aflarea adevarului, sunt banii astia datorie catre camatari sau baiatul se foloseste de pretextul asta ca sa-si sponsorizeze "ierburi" sau ce alte distractii mai au tinerii in ziua de azi?