Buna ziua!
Am inprumutat o suma mare de bani unei familii, tata si fiu,pe incredre.La momentul respectiv ocupau functii publice in finante bine platite . Dar in timp nu le au ajuns banii imprumutai de la mine ( si nu numa !) apeland ,se pare si la camatari. Astfel pricipalul imprumutat,fiul, a disparut din oras renuntand la tot si lasand in urma multe ,,inimi zdrobite si buzunare pustiite'.
Banii pe care i am dat catre cei doi au fost luati din banci ( eu fiind in executare ) ei s au ocupat de intocmirea dosarelor de garantii eu venind numai cu adeverinta de salariu si cu semnaturile. Nu am niciun dosar de la credite, totul ramanad la ei ,in prezent piedute dupa aventura cu camatarii... cred.
Parintii si au vandut apartamentul si nu cunosc unde s au mutat.
El ,fiul, e fugit din oras l am aflat dar nu imi raspunde, ma evita .
Cum ar trebui sa procedez legal?
Desi imprumutul de bani nu conduce , ca regula , la savarsirea infractiunii de inselaciune , daca a existat o uzanta in acest sens a a faptuitorilor , o continuitate in a desfasura o asemenea activitate ilicita , mai multe persoane pagubite in acest mod , aceasta infractiune subzista.Depuneti plangere sau Parchet sau Politie.
Trebuie sa identificati si alte persoane care sunt in situatia dvs. si care au fost tepuite de individ. Numai astfel ,inpreuna cu acestia puteti formula plingere pentru inselaciune.
Va fi foarte dificil,trebuie sa faceti dovada ca ati inprumutat bani. Inteleg ca, creditul este pe numele dvs. Nu inteleg ce rol au camatari in aceasta problema...?!
In lipsa acestor elemente, infractiunea de inselaciune nu prea este.
Aveti posibilitatea unei actiuni in instanta...
Da sunt mai multe persoane pacalite inclusiv rude de gr.II . Tipi cunosteau multa lume ,lucrau la Garda Financiara si alte institutii financiare au avut credibilitate la un moment dat.
Camatarii....s-au numarat printre ,,prieteni'' in perioada imprumuturilor cand s-au terminat cei de la care puteau lua bani.
Din cauza acestora individul a fugit din oras, nu din cauza noastra, celor pacaliti si cuminti.
Ce e mai bine in acest caz plangere la Parghet sau Politie mai ales ca au fost angajati ai statului in institutii importante.
plangerea penala trebuie introdusa la politie sau parchet in termenul legal de doua luni , de la data savarsirii faptei si a cunoasterii faptuitorului.
daca mai sunteti in termen si de asemenea cunoasteti si celelalte persoane vatamate , formulati impreuna plangerea , semnati-o si depuneti-o la politie/parchet.
Camatarie???
gabi33
Am imprumutat mai multor persoane sume de bani.Am facut ipoteci la notar.Cand a venit scadenta ,debitorii m-au reclamat la parchet,pentru inselaciune si abuz ... (vezi toată discuția)