BO de care pomeneam nu au fost completate cu sumele care trebuiau restituite, acestea fiind lasate in alb si completata doar denumirea SC si semnatura detinatorului acesteia. in situatia in care le voi prezenta la plata si voi completa eu sumele, scrisul fiind diferit, aceasta nu constituie un fals? apoi, eu fiind persoana fizica pot introduce la plata BO lasate mie drept garantie de catre detinatorul acelei SC? Va multumesc!
Nu aveti ce sa faceti cu acele bilete la ordin lasate drept "garantie"!
Si nu este nici inselaciune cum presupune jus80 si nici camatarie! Nu stiu de unde le scoate! Banuiesc ca din palaria magicianului!B-)
Ideea este ca acest gen de "pacaleala" este la ordinea zilei si a fost prin anii 1994-1998 ...se pare ca trecutul se repeta! Cunosc mii de cazuri si cu file CEC date necompletate sau doar semnate si stampilate ! Nu poate fi condamnat cel care emite un astfel de instrument de plata in acest fel. Este vina dvs ca nu i-ati cerut sa completeze toate rubricile. B-) Cautati sa-l convingeti sa va completeze biletee integral. dar ma indoiesc sincer ca veti reusi!
Succes!
in doctrina camatariei......majoritatea primeau ori pretindeau BO in alb, in cea a 215 cp subiectul activ lansa promisiunea returnarii prin garantarea cu BO, in speta de fata recomand a nu se completa.
subscriu in totalitate cu cele mentionate. In plus cred ca v-ati tepuit singur. Daca ar fi fost completate toate rubricile poate ati fi putut face o plangere penala pentru inselaciune. Din datele pe care le am domnii procurori acorda cu nonsalanta NUP pentr ca ,spun ei, nu a fost dovedita intentia de inselaciune si ca aveti calea dreptului comun. Frumos , nu ? Asa ca dam frau liber infractorilor care sunt cu miile.
Si daca erau completate tot nu era nici un fel de infractiune! Si va si explic de ce: fiindca era pur si simplu un litigiu comercial. Ati dat cu imprumut o suma de bani care nu v-a fost returnata! Va pot da n exemple de firme care au eliberat zeci si sute de bilete la ordin sau CEC-uri fara acoperire si administratorii nu au avut nici macar pedepse cu suspendare sau amenzi penale! Fiindca exista mijloace juridice si metode care ii pot apara (exemplu: vi se da CEC-ul semnat si stampilat si il completati dvs ...se apara emitentul spunand ca el nu l-a completat si ca nu avea banii in cont la data pe care a trecut-o beneficiarul!.....sau : emitentul completeaza CEC-ul integral , il semneaza si stampileaza ...nu se platesc banii la termen si intra in CIP . Nu este infractiune daca demonstreaza lipsa intentiei: exemplu- existenta unui contract comercial cu o firma , contract in baza caruia trebuia sa incaseze banii, bani pe care nu i-a incasat)B-)