avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... camatarie???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

camatarie???

Am imprumutat mai multor persoane sume de bani.Am facut ipoteci la notar.Cand a venit scadenta ,debitorii m-au reclamat la parchet,pentru inselaciune si abuz de incredere,spunand ca fac camatarie.Mentionez ca nu am perceput dobanda.Pot sa ma aleg cu ds. penal?
Cel mai recent răspuns: andysan , utilizator 15:24, 1 Mai 2006
Daca lucrurile stau asa cum spui, cred ca se va da NUP.



Am imprumutat mai multor persoane sume de bani.Am facut ipoteci la notar.Cand a venit scadenta ,debitorii m-au reclamat la parchet,pentru inselaciune si abuz de incredere,spunand ca fac camatarie.Mentionez ca nu am perceput dobanda.Pot sa ma aleg cu ds. penal? Au cerut de la notari, copii dupa toate aceste contracte,ca sa-mi fabrice un ds.Unde pot sa ma incadreze?
Mai poate cineva sa-mi dea sfaturi,si alte pareri?
Daca te stie lumea de camatar,ii cam greu sa dovedesti ca nu esti, dar daca tu nu recunosti niciodata ca ai luat dobanda,nu patesti nimic,dar ma indoiesc sa nu fii luat dobanda,nu prea te cred,mai ales ca la noi ii foamea mare,iti dau un sfat nu recunoaste niciodata,pentru ca nu au cum sa te dovedeasca ,daca ai hartii notariale.(daca ai dusmani la procuratura si vor sa te faca ,te fac)
Este de notorietate ca in contractele de imprumut camatarii nu prevad dobanda,in schimb suma ce figureaza in contract,in realitate cuprinde si dobanda.Pe cale civila,fata de un act autentitic imprumutatii nu au nici/o sansa.In penal,daca se lucreaza cu seriozitate,exista riscul inceperii urmaririi penale.Organele de urmarire penala pot audia martori.Daca la doua sau trei din multitudinea de imprumuturi au fost de fata si alte persoane care cunosc situatia reala se poate angaja raspunderea penala..In nici un caz inselaciunea in conventii,intrucat ambele parti contractante au cunoscut la incheierea actului obiectul acestuia.

Alte discuții în legătură

Cum pot scapa de camatar? ca40783 ca40783 Acum doi ani am avut nevoie de o anumita suma de bani pentru rezolvarea unor probleme personale legata de sanatate. O cunostinta mi-a recomandat un anumit domn ... (vezi toată discuția)
Este legal asa ceva ?- imprumut cu dobanda intre persoane fizice ionut_badea ionut_badea Buna ziua, In primul radnd imi cer scuze daca am catalogataceasta problema in categoria gresita. Problema este urmatoarea: Tatal meu a luat bani cu ... (vezi toată discuția)
Camatarie(art 1576 cod civil)? stefanel123 stefanel123 Buna ziua, In presa exista un anunt in care se precizeaza ca se ofera imprumuturi(fara garantie) in temeiul art 1576 (cod civil?!?cred). As fi interesat ... (vezi toată discuția)