Am imprumutat mai multor persoane sume de bani.Am facut ipoteci la notar.Cand a venit scadenta ,debitorii m-au reclamat la parchet,pentru inselaciune si abuz de incredere,spunand ca fac camatarie.Mentionez ca nu am perceput dobanda.Pot sa ma aleg cu ds. penal?
din punctul meu de vedere, problema tine mai de graba de civil dar plangerea la parchet nu cred ca se poate solutiona altfel decat cu NUP, cu conditia ca tu sa nu existi in evidentele lor informative cu mentiuni privind camataria si alte activitati din astea, atunci e posibil sa vrea sa "discute" mai mult cu tine
avand inceiate mai multe acte notariale care vizeaza imprumut de bai , garantat cu un imobil ... nu trebuie sa fi destept sa-ti dai seama ca este vorba de CAMATARIE! nici procurorii, nici judecatorii nu sunt naivi, in schimb nu opinia lor personala conteaza ci dovezile ce pot fi instrumentate in cauza! este suficient un martor sa confirme ca ai perceput dobanda, deja lucrurile se complica.... se pune in discutie ce dobanda! dobanda legala, sau mai mare? la ipozitul pe venit ... cum satu lucrurile. concluzionand depinde Ministerul public ce interes are, daca vor sa-si demonstreze competenta, implicarea lor in combaterea fenomenului infractionare care in ultima vreme a cam luat-o razna , te vor face, iti vor gasi nod in papura si nu va fi usor sa demonstrezi ca esti curat! Un avocat Bun te scoate! Merita banii, nu!
Consider ca atunci cind se intocmesc acte notariale de imprumut, in care, pentru a se ascunde activitatiatea de camatarie,se trec in acestea date nereale, in sensul ca imprumutul este fara dobanda, stipulandu se un cuantum care cuprinde atat creditul cit si dobanda ne aflam in cazul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala prevazuta si pedepsita de art.9 lit.b din Legea nr.241/2005
O speta fine
dorinaionela
Buna seara , in anul 2008 o buna cunostinta a facut imprumut pentru patroana unde lucra pe atunci de 18 000 lei de la o alta cunostinta de a domniei sale . ... (vezi toată discuția)