Am imprumutat mai multor persoane sume de bani.Am facut ipoteci la notar.Cand a venit scadenta ,debitorii m-au reclamat la parchet,pentru inselaciune si abuz de incredere,spunand ca fac camatarie.Mentionez ca nu am perceput dobanda.Pot sa ma aleg cu ds. penal?
poate legile nu sunt aceleasi ptr. toti .in 1995 am inprumutat de la sora unui procuror ,4000000lei,pe termen de 6 luni,cand trebuia sa ii restitui 5000000lei,fara acte notariale sau ipoteci.neavand sa ii restitui la timp m-a actionat in judecata cerand vanzarea apart.la licitatie ,desi era ipotecat la banca.la licitatie a fost singura si l-a licitat ea cu mult sub pretul real.banca a primit o parte din suma iar diferenta dintre suma licitata,banca,si suma pe care a cerut-o cu dobanzi,penalitati,si devalorizarea leului,a disparut.si asa am ramas fara apart.ptr.o suma mica,fara acte notariale.asta nu este camatarie?se pare ca inclusiv parchetul de pe langa curtea suprema de justitie considera ca nu ,asa ca nu-ti mai face probleme.
ar trebui sa se demonstreze ca este vorba de un act simulat si anume ca suma totala de recuperat contine si dobanzi ce te-ar incadra la camatarie. personal nu cred ca au ce sa iti faca, mai ales ca ai acte notariale si va dura enorm sa demonstreze acest aspect, de act simulat. cred ca NUP scrie pe dosarul tau.
O speta fine
dorinaionela
Buna seara , in anul 2008 o buna cunostinta a facut imprumut pentru patroana unde lucra pe atunci de 18 000 lei de la o alta cunostinta de a domniei sale . ... (vezi toată discuția)