avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Camatarie(art 1576 cod civil)?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Camatarie(art 1576 cod civil)?

Buna ziua,
In presa exista un anunt in care se precizeaza ca se ofera imprumuturi(fara garantie) in temeiul art 1576 (cod civil?!?cred).
As fi interesat daca acest anunt este susceptibil de camatarie(dobanda 10%) si ce prevede acest articol 1576?
Multumec anticipat
Cel mai recent răspuns: alexis45 , utilizator 09:48, 4 Iunie 2011
Nu este vorba despre camatarie ci despre un contract de imprumut prin care o persoana imprumuta unei alte persoane o oarecare catime de lucru cu indatorirea pentru aceasta de a restitui tot atatea lucruri,de aceeasi specie si calitate.Obiectul unui astfel de contract poate consta fie in bani fie in bunuri consumptibile si fungibile in timp ce camataria conta in imprumutarea de sume de bani.Dobanda poate fi perceputa dar trebuie mentionata in mod obligatoriu in contract pt ca,in caz contrar,se va prezuma ca nu s-a perceput.Camataria este interzisa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2011
alexis45, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicatie termeni imprumutul de consumatie tuilleries tuilleries Buna ziua! Va rog frumos, as dori o explicatie pe intelesul tuturor a art.1576 din Codul Civil.L-am citit nu o data, dar nu inteleg foarte bine.Este vorba de ... (vezi toată discuția)
Oovalabilitate contract de imprumut intre doua persoane fizice facut pe calculator www.armariotbc@yahoo.com www.armariotbc@yahoo.com A-si avea cateva intrebari legate de valabilitatea unui contract de imprumut intre doua persoane fizice facut la calculator si semnat de ... (vezi toată discuția)
Doresc sa imprumut 10000 de euro de la o persoana fizica ContSters175082 ContSters175082 buna ziua.as avea si eu o intrebare,deoarece nu am mai facut acest lucru si as vrea sa ma asigur ca nu vor fi consecinte negative.m-am inteles cu ... (vezi toată discuția)