buna ziua.as avea si eu o intrebare,deoarece nu am mai facut acest lucru si as vrea sa ma asigur ca nu vor fi consecinte negative.m-am inteles cu cineva,persoana fizica,sa imi acorde un imprumut de 10000de euro,cu acte la notar,un cont in banca pe care sa il trecem pe contractul notarial,facut de comun acord,pentru a restitui banii in acele cont,anual(d.nul spune ca acest lucru exclude camataria,as dori sa stiu de ce,cum anume,ma gandesc ca poate are o asigurare finaciara sau..nu stiu).mentionez ca imprumutul este fara garantie,este cu dobanda si stiu ca acest lucru este interzis dar cred ca se va mentiona in contract ca suma imprumutata,suma cu tot cu dobanda.vreau sa stiu daca este periculos sa fac acest lucru,desi totul pare sa fie legal(cu exceptia dobanzii).mai mentionez ca domnul este la ceva distanta de noi si doreste pentru a fi sigur ca ne vom intalni,sa-i punem in cont suma de 200lei,pt.drum,iar in cazul in care incheiem contractul,ii va restitui.as vrea cat mai repede un raspuns,deoarece suntem contratimp si as vrea sa iau o decizie cat mai repede...va multumesc
ar trebui sa va intocmeasca un avocat actul, sa aveti termene clare de plata, in rate, sau cum v-ati inteles.apoi sa mergeti la notar sa-l semnati. in cazul in care, nu va achitati de datorie, bunurile si veniturile vor fi executate silit, nu conteaza ca nu ati garantat cu ele.
sa aveti bani si pt notar, la suma asta , actele costa ceva
la cata dobanda isi ia, putea sa-si plateasca singur drumul. oricum, nu trimiteti bani pt drum in avans, nu aveti nicio garantie ca vine .
mentionez ca imprumutul [...] este cu dobanda si stiu ca acest lucru este interzis dar cred ca se va mentiona in contract ca suma imprumutata,suma cu tot cu dobanda.
Nu este interzis. Dobanda poate sa existe chiar si intr-un contract intre persoane fizice. Ea trebuie mentionata in contract, in caz contrar se prezuma ca nu s-a perceput.
este o mare teapa am fost pacalit si eu de o asemenea persoana tot cu 200 ron deplasarea iam depus in cont si dusi au fost nici in ziua de azi nu mai raspunde la telefon este identica teapa si fac pariu ca mai are cont deschis si la banca transilvania eu nu m-as risca iti dau un sfat cauta alta solutie este pacat.Sunt nenorociti spune-i ca paltesti drumul cand vine la tine cu banii nu este acelasi lucru si pt.el ATENTIE!!!!!!!!!
multumesc.cred ca aveati dreptate,m-am mai interesat,am gasit si pe net informatii de acest gen,cu nume,nr de tel.si chiar contul...intradevar la BT...erau publicate de oameni care au fost inselati!!este extraordinar cata nesimtire si mafie exista in Romania..daca nu inseala asa,sunt camatari...si e mai rau
Inprumut de bani
flodin47
O familie cu casa la tara doreste sa inprumute de la mine suma de 10.000Ron cu acte prin notariat si dandu-mi dobanda la bani.Ca sa fiu sigur ca nu pierd bani ... (vezi toată discuția)