avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Inprumut de bani
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Inprumut de bani

O familie cu casa la tara doreste sa inprumute de la mine suma de 10.000Ron cu acte prin notariat si dandu-mi dobanda la bani.Ca sa fiu sigur ca nu pierd bani pentru ca nu-i cunosc prea bine pe cei ce vor inprumutul ,cum ar fi mai bine sa trec in acte ca daca nu-mi da bani la ziua promoisa ,sa ramana bani in contul casei ca fiind vanduta la aceasta suma .Va rog sa ma invatati cum sa procedez sau daca sant si alte variante ca totusi doresc sa-i ajut.Multulesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 13:54, 30 Iulie 2012
ce doriti sa faceti dvs seamana mult cu un imprumut camataresc, care este interzis prin lege. aveti grija ce faceti.
Daca nu-i cunoasteti prea bine,mai bine renuntati....plus aspectul cu camataria de care v-a vorbit @laura-jurist.
Imprumuturile cu dobanda intre persoane fizice sunt perfect legale; ca sa fiti linistit, incheiati un contract la notar, acel contract constituie titlu executoriu.

Cititi articolul din link-ul de mai jos:

Dobanda legala pentru persoanele fizice se stabileste in functie de dobanda de referinta a Bancii Nationale a Romaniei din care se scade un procent de 20%.

www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2012
Ares-3, moderator
imprumuturile cu dobanda intre persoane fizice sunt legale, intr-adevar, insa clauza cu privire la ,,daca nu-mi da bani la ziua promoisa ,sa ramana bani in contul casei ca fiind vanduta la aceasta suma " nu este ok.

Un notar va sti cum sa faca acel contract ca sa fie legal si in interesul ambelor parti, important este sa fie o forma autentificata a imprumutului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut de bani flodin47 flodin47 O familie cu casa la tara doreste sa inprumute de la mine suma de 10.000Ron cu acte prin notariat si dandu-mi dobanda la bani.Ca sa fiu sigur ca nu pierd ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut notarial fara dobanda-camatari ContSters69724 ContSters69724 In ultima vreme sunt foarte ingrijorata de cat de multa lume imi povesteste ca este datoare la camatari. Oamenii dau vina pe banci, care au restrans creditele ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de camatar? ca40783 ca40783 Acum doi ani am avut nevoie de o anumita suma de bani pentru rezolvarea unor probleme personale legata de sanatate. O cunostinta mi-a recomandat un anumit domn ... (vezi toată discuția)