avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut de bani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut de bani



O familie cu casa la tara doreste sa inprumute de la mine suma de 10.000Ron cu acte prin notariat si dandu-mi dobanda la bani.Ca sa fiu sigur ca nu pierd bani pentru ca nu-i cunosc prea bine pe cei ce vor inprumutul ,cum ar fi mai bine sa trec in acte ca daca nu-mi da bani la ziua promisa ,sa ramana bani in contul casei ca fiind vanduta la aceasta suma .Va rog sa ma invatati cum sa procedez sau daca sant si alte variante ca totusi doresc sa-i ajut.Multumesc
Cel mai recent răspuns: doinacta , utilizator 12:05, 1 August 2012
Camataria este interzisa.Un sfat legal puteti primi de la notarul pe care il veti contacta in acest sens.
Puteti incheia un contract de imprumut garantat cu ipoteca pe casa. In caz de neplata se executa casa si daca ramane o diferenta se inapoiaza proprietarilor sau licitati dvs la 75 % din pretul de evaluare sau se incheie un contract de dare in plata. Ajungeti la casa doar daca omul nu respecta contractul de imprumut, nicidecum inainte.
Atentie si cu dobanda ca ce trece de cea legala, e camatarie.
Solutii ilegale n-or sa va dea notarul , va trebui sa cautati in alte parti
Daca nu cunoasteti prea bine familia,cum va incumetati sa dati imprumut o astfel de suma?Sau urmariti sa luati o casa cu o valoare mai mare cu numai 10000 ron?In prima situatie,v-as sfatui sa nu va legati la cap,chiar cu acte in regula,prin notariat.Veti umbla dupa ei de va terminati linistea si familia.In cel de al doilea caz,mai reflectati...exista Dumnezeu pentru toti...Eu ma incadrez in prima situatie si nu va spun prin ce trec...Numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inprumut de bani flodin47 flodin47 O familie cu casa la tara doreste sa inprumute de la mine suma de 10.000Ron cu acte prin notariat si dandu-mi dobanda la bani.Ca sa fiu sigur ca nu pierd bani ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut notarial fara dobanda-camatari ContSters69724 ContSters69724 In ultima vreme sunt foarte ingrijorata de cat de multa lume imi povesteste ca este datoare la camatari. Oamenii dau vina pe banci, care au restrans creditele ... (vezi toată discuția)