avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Explicatie termeni imprumutul de consumatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Explicatie termeni imprumutul de consumatie

Buna ziua!
Va rog frumos, as dori o explicatie pe intelesul tuturor a art.1576 din Codul Civil.L-am citit nu o data, dar nu inteleg foarte bine.Este vorba de un contract de imprumut intre 2 persoane fizice ce se va incheia in fata notarului in baza acestui articol.
La ce ar trebui sa fie atenta persoana care va beneficia de acest imprumut?
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Andreea_Lita , utilizator 19:48, 20 Noiembrie 2011
Vechiul cod civil a fost abrogat.
Articolul 1576 la care va referiti dvs devine in Noul Cod Civil Art. 2.158. -
(1) Împrumutul de consumație este contractul prin care împrumutătorul remite împrumutatului o sumă de bani sau alte asemenea bunuri fungibile și consumptibile prin natura lor, iar împrumutatul se obligă să restituie după o anumită perioadă de timp aceeași sumă de bani sau cantitate de bunuri de aceeași natură și calitate.
De exemplu daca eu va imprumut X kg de grau, dvs va trebui sa imi restituiti tot X kg, de aceeasi calitate.
Trebuie avut in vedere termenul de restituire, daca este un imprumut cu titlu gratuit sau oneros, transferul proprietatii, cine suporta riscurile (daca este cazul),raspunderea pentru vicii, eventuale dobanzi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut pentru un prieten care nu vrea sa plateasca bzsuzsa bzsuzsa Buna ziua. Sotul meu a imprumutat un credit de 26000 lei pentru o persoana care nua avea loc de munca ca sa-l ajute spunand ca ne da el banii in fiecare luna ... (vezi toată discuția)
Camatarie(art 1576 cod civil)? stefanel123 stefanel123 Buna ziua, In presa exista un anunt in care se precizeaza ca se ofera imprumuturi(fara garantie) in temeiul art 1576 (cod civil?!?cred). As fi interesat ... (vezi toată discuția)
Imprumut -cum sa am siguranta ca il recuperez ? marysimo marysimo Doresc sa imprumut o suma de bani mai maricica unei rude apropiate, dar nu doresc sa raman descoperita. Cum pot sa-l imprumut iar in acelasi timp sa fiu ... (vezi toată discuția)