avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... o speta fine
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

o speta fine

Buna seara , in anul 2008 o buna cunostinta a facut imprumut pentru patroana unde lucra pe atunci de 18 000 lei de la o alta cunostinta de a domniei sale . Intelegerea a fost intre patroana si acel domn de unde s-au luat banii ca ii va da o dobinda de 4000 lei pe luna pina ii va restitui suma imprumutata .Bineinteles ca au fost la notar cunostinata mea si cel ce a dat cu imprumut au facut un act notarial pe suma totala de 22 000 lei , patroana a platit vreo 2 luni dobanda si pe urma a intrat in faliment .
Acum cunostinta mea se chinui prin tribunal , parchet si sectii de politie sa demonstreze ca de suma de bani imprumutata nu s-a folosit ea , cu toate ca exista o declaratie a patroanei ca pentru ea a facut imprumutul si ca ea s-a folosit de bani , dar nimeni nu o ia in calcul . Asa zisa patroana doreste sa schimbe contractul dar domnul in cauza nu doreste . Ce se poate face ? As dori o idee ca nu mai am nici una .se poate face o plincere pentru camatarie ca de fapt asta e ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:36, 25 Ianuarie 2012
Nu cred ca are sanse reale sa rezolve ceva.
Daca a semnat contractul ea nimeni nu va face nimic si nimic nu se va schimba.
Rezolvarea acestei situatii tine de plangerile formulate , eventualele actiuni civile , daca
exista , de probatoriile administratein acestea , de hotararile celor abilitati , ,judecatori sau procurori.
Pe aceste aspecte se vor pronunta organele deja sesizate.
Legea privind incriminarea camatariei a aparut dupa savarsirea faptelor , in situatia in care se va constata aceasta , situatie in care autorul va beneficia de aplicarea legii celei mai favorabile , adica nu va putea fi condamnat pentru ca la ora savarsirii faptei aceasta infractiune nu exista
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camatarie acceptata de instantele romanesti corduneanunarcis corduneanunarcis in anul 2007 am imprumutat suma de 4000 euro pentru care am lasat garantie un pamant de 100 000 euro la vremea respectiva. dobinda era de 15 la suta pe luna. ... (vezi toată discuția)
Hartuire camatararie pot sa-ifac plingere penala? gemilia gemilia am luat 9000 euro imprumut cu contract de ipoteca pe casa asta a fost in 2007 imprumutul a fost pe 1 an dar la un an i-am dat dobinda de 6la suta pe luna si am ... (vezi toată discuția)
Dreptul la proprietate julieta40 julieta40 Buna seara,as dori ca cineva sami raspunda,am o problema,in anul 2011,in lunaaugust,mama mea a facut un imprumut cu o garantie imobiliara,in notariat,iar anul ... (vezi toată discuția)