Buna seara , in anul 2008 o buna cunostinta a facut imprumut pentru patroana unde lucra pe atunci de 18 000 lei de la o alta cunostinta de a domniei sale . Intelegerea a fost intre patroana si acel domn de unde s-au luat banii ca ii va da o dobinda de 4000 lei pe luna pina ii va restitui suma imprumutata .Bineinteles ca au fost la notar cunostinata mea si cel ce a dat cu imprumut au facut un act notarial pe suma totala de 22 000 lei , patroana a platit vreo 2 luni dobanda si pe urma a intrat in faliment .
Acum cunostinta mea se chinui prin tribunal , parchet si sectii de politie sa demonstreze ca de suma de bani imprumutata nu s-a folosit ea , cu toate ca exista o declaratie a patroanei ca pentru ea a facut imprumutul si ca ea s-a folosit de bani , dar nimeni nu o ia in calcul . Asa zisa patroana doreste sa schimbe contractul dar domnul in cauza nu doreste . Ce se poate face ? As dori o idee ca nu mai am nici una .se poate face o plincere pentru camatarie ca de fapt asta e ?
Rezolvarea acestei situatii tine de plangerile formulate , eventualele actiuni civile , daca
exista , de probatoriile administratein acestea , de hotararile celor abilitati , ,judecatori sau procurori.
Pe aceste aspecte se vor pronunta organele deja sesizate.
Legea privind incriminarea camatariei a aparut dupa savarsirea faptelor , in situatia in care se va constata aceasta , situatie in care autorul va beneficia de aplicarea legii celei mai favorabile , adica nu va putea fi condamnat pentru ca la ora savarsirii faptei aceasta infractiune nu exista