avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... hartuire camatararie pot sa-ifac plingere penala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

hartuire camatararie pot sa-ifac plingere penala?

am luat 9000 euro imprumut cu contract de ipoteca pe casa asta a fost in 2007 imprumutul a fost pe 1 an dar la un an i-am dat dobinda de 6la suta pe luna si am prelungit inca un an dupa un an i-am dat suma cu tot cu dobinda dar el nu a vrut sa faca radiere di cf a cerut 2000 in plus la care avocatul meu a zis sa las asa si eu i-am facut contract de imprumut cu garantie pe casa pentru suma de 2000 euro ,bine inteles ca nu i-am dat dar in 2009 ma dat la executor si a cerut executarea dar pina dar nu am mai primit nimic de la executor ,cind am scos eu cf pe casa era trecuta si aceasta ipoteca in cf si am mers la executor sa-mi dea adeverinta de dosar perimat dar la doua zile m-am trezit acasa citatie de la executor sa ma prezint pentru valorificarea casei de comun acord in birou la exec.era si imprumatatorul si i-am zis sa faca cumva sa inchida dosaru fiind-ca banii i-am dat dar nu vrea sub nici o forma ieri a venit la mine un expert in evaluarea casei si nu am semnat nimic .vreau sa zic ca am o inregistrare video audio cu imprumutatorul unde zice clar citi bani mi-a dat si citi i-am inapoiat si de dobinda de tot deci din inregistrare reiasa clar ca i-am inapoiat toata suma si acum vreau sa-i fac plingere pentru hartuire si camatarie am vreo sansa ?si conform plingeri penale opresc dosarul de la executor?
Cel mai recent răspuns: Catalina Covaliu , utilizator 08:53, 27 Iulie 2011
Hartuirea si camataria nu sunt incriminate ca infractiuni de legea penala romana.
In plus, ceea ce numiti hartuire nu este nici pe departe asa ceva. Creditorul dvs. a apelat la executorul judecatoresc in temeiul contractului pe care l-ati semnat cu manuta dvs.
Ceea ce nu se potriveste in povestea dvs. este faptul ca cel care v-a imprumutat banii v-a cerut sa-i platiti cei 2.000 euro suplimentari pentru a sterge din cartea funciara ipoteca.
Ipoteca o puteati radia singur, in baza dovezilor ca ati achitat imprumutul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
dar nu vroia sa semneze la notar actul de restituirea imprumutului fara sa incheiem altul pe suma de 2000 deci ce era sa fac ?
Am auzit mai demult de un caz in care X a imprumutat pe Y. Y trebuia sa ii dea banii intr-o anumita data. Cand Y a vent la X sa ii dea banii nu l-a gasit. Si asa a durat multa vreme. In final X l-a dat in judecata si i-a luat gajul pentru neplata la timp. Deci daca X nu vrea sa ia banii poate fi citat. Va interesati la un avocat sau executor cum. Daca nu se prezinta e treaba lui. Dumneavoastra aveti dovada citarii.
Faceti plangere penala pt santaj, inselaciune , abuz de incredere.... depuneti toate probele pe care le aveti, plus martori care sa confirme cele sustinute de dvs... parerea mea este ca nu trebuie sa cedati acestor presiuni. Din punctul meu de vedere ati facut doua gresili maxime: ati luat bani de la camatari (stiind ca expuneti unui risc), si ati ipotecat casa....pt ce? Pentru niste sume derizorii... Si-n Biblie se spune sa nu iei bani cu camata.....mergeti in aceasta situatie urgent la politie, sau chiar la procuratura. Bafta!
da asa este suma aceasta este de 2000 de euro dar inprumutu a fost in 2006 de 9000 de euro cu dobinda de 6 la suta pe luna pe un an i-am dat dobinda dar nu o mai recunoaste si sa stiti ca aveea anunutul in ziar ofer bani cu garanti si culmea i executor dar nu stiam si la restituirea sumei cea mare a vrut 2000 in plus si pentru astia 2000 i-am semnat ipoteca dar era in anul 2008 si acum am executare dar am o inregistrare video cu el unde vorbeste tot citi bani mi-a dat si dobinda si suma si am martori cind i-am dat dobinda am SANSE SA FOLOSESC DOBINDA CA PROBA ?I-AM FACUT PLINGERE PENTRU HARTUIRE SI CAMATARIE SI ABUZ DE INCREDERE POT OPRI CU PLINGEREA DACAI INREGISTRATA LA PARCHET EXECUTAREA?VA ROG E URGENT DIMINEATA O DEPUN

Alte discuții în legătură

Camatarie gancuta gancuta buna ziua am o problema cu un fost executor am luat bani cu camata de la el bine inteles ca el nu recunoaste nodeschis proces in care el zice ca era ... (vezi toată discuția)
Camatarie mmariuss mmariuss am luat sub forma de imprumut bani si am facut la notar contract de imprumut cu ipoteca suma trecuta contine si dobinda cel de la care am luat este un prieten ... (vezi toată discuția)
Imobil scos la licitate urgent gemilia gemilia am luat un imprumut in 2008 dela o pers suma 80000 euro cu contract de ipoteca la notar, tot in 2008 diferenta de o luna am luat de la alta persoana 2000 euro ... (vezi toată discuția)