am luat sub forma de imprumut bani si am facut la notar contract de imprumut cu ipoteca suma trecuta contine si dobinda cel de la care am luat este un prieten al ,,prietenului meu ,, .toata treaba asta aplecat de la un drum in germania unde iam dat cuiva 1000 de euro ca nu ii ajungeau bani sa-si ia masina pina ajungem in tara, acesta ma dus la persoana respectiva si mia dat 2000 euro cu dobinda cu gindul si promisiunea ca o sami dea bani el dar nu mi a dat si mia pus dobinda la dobinda pina ma facut sai fac ipoteca la notar . ce le pot face legal fara a risca sa imi ameninte familia????
Din continutul actului notarial nu rezulta ce spuneti dvs. Asadar fiind un contract de inprumut cu ipoteca,nu prea aveti ce face decit sa restituiti suma inscrisa la termen...
Daca puteti face dovada faptului ca suma inscrisa in actul autentic nu este reala, daca din actul notarial nu rezulta ca notarul a asistat cand vi s-a inmanat suma inscrisa in contract, atunci puteti introduce o actiune de constatare a nulitatii absolute a contractului pentru cauza ilicita.
Eu am avut astfel de spete si in instanta am anulat contractele camatarilor cu ipoteca imobiliara.
Va trebuie un avocat bun si probe pentru dovedirea pretentiilor dv.
Succes! ;)