Buna!
In decembrie 2009 am imprumutat o prietena cu suma de 38.000 euro, cu act notarial, contract de imprumut cu ipoteca de rang 1, urmand ca suma sa-mi fie restituita pana in decembrie 2010. De cand trebuia sa primesc banii a trecut un an si nu am primit nici un euro, ea de fiecare data imi spune sa o mai astept ca nu are acum si ca mi va da intr-o zi, iar cand ii spun ca am nevoie de bani si va trebui sa o execut , ma ameninta ca merge la politie si imi depune plangere ca sant camatara, iar in acest caz am sa pierd banii si actul se va anula.
Ma intereseaza daca se poate ajunge la asa ceva, sa-mi pierd banii, sau daca trage ea de timp sa expire actul de ipoteca(am inteles ca dupa doi ani de la data termenului ar expira)
Ce imi recomandati sa fac pentru a-mi recupera banii? Sa mai astept, sa prelungesc ipoteca pt a nu expira, sau sa ma duc la un executor ?
Precizez.. Contractul de imprumut cu ipoteca de rang 1 este cu titlu executoriu si a fost semnat in fata notarului.
Va multumedc anticipat pentru orice sfat!
Ps: Vroia sa-i dau banii la acea vreme si fara act notarial.. prieteneste cica.:)
Buna seara,
Avand in vedere ca actul s-a semnat in fata unui om al legii-notarul, nu prea are cum sa demenstreze ea ca actul este ilegal si ca faceti camatarie.
Din punctul meu de vedere ar trebui sa procedati la executare silita impotriva ei, mergeti la un executor sa ii aratati contractul de imprumut si sa va spuna el pasii pe care sa ii faceti.
Contractul de imprumut se stinge in principal prin plata. Atunci cand, pe parcursul derularii contractului de imprumut, intre momentul implinirii termenului contractului si restituirea bunului, persoana imprumutata decedeaza, atunci obligatia de restituire a sumei de bani ori a altor bunuri imprumutate va cadea in sarcina moastenitorilor sai. Imprumutatorul nu va putea obtine insa bunul sau dobanzile, decat in cadrul procedurii succesorale, prin plata datoriilor mostenirii.
Eu va sugerez sa va uitati peste contractul de imprumut cu atentie, poate observati anumite clauze referitoare la durata actui contract, desi nu cred ca s-ar scrie aceasta.O solutie pentru linistea dvs este sa mergeti la notarul care v-a intocmit acel contract.
Eu in continuare sustin faptul ca ar trebui sa o executati silit, da este prietena dvs, dar puneti-va intrebarea ce ar face ea in locul dvs, pentru ca e vorba de o suma foarte mare.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Camatarie
mmariuss
am luat sub forma de imprumut bani si am facut la notar contract de imprumut cu ipoteca suma trecuta contine si dobinda cel de la care am luat este un prieten ... (vezi toată discuția)