avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la proprietate

Buna seara,as dori ca cineva sami raspunda,am o problema,in anul 2011,in lunaaugust,mama mea a facut un imprumut cu o garantie imobiliara,in notariat,iar anul trecut in anul 2012 in luna august a decedat,sora mea pentru care a fost facut imprumutul,a platit in fiecare luna respectivului domn o suma ca dobinda cu toate ca in contract sa specificat,fara dobinda,acum am vrut sa terminam cu domnul tot in notariat,iar dinsii neau spus ca trebuie sa facem mostenirea,casa este a mea de fapt,dar cind am cumparat am trecuto pe numele mamei mele,in anul 2004,sora mea a dat o declaratie de renuntare la mostenire,as dori sa stiu ce drepturi mai are respectivul domn,pentru ca tot imi mai cere bani ,si ma ameninta cu executorul,tot imi spune ca sa imprumutat si el la rindul lui la altcineva,ca a avut nevoie de bani,si imi spune ca in fiecare luna care trece isi vrea dobinda,daca nu imi vinde contectul, cu garantia imobiliara,are acest drept?
1) nu trebuia plătit cu dobândă (cămătărie mascată) dacă nu era-n contract aşa ceva ;
2) presupun că a achitat împrumutul cu DOVEZI CONCRETE, altfel, e ca şi neachitat şi, probabil, de aceea are respectiva pretenţie acel individ ;
3) chemaţi-l la notar cu martori şi rezolvaţi actul final,
4) ori este viclean şi obraznic, ori, nu are sora dvs. dovezi de achitare a împrumutului sau, or fi alte înţelegeri în contract, studiaţi cu atenţie : individul nu are niciun drept la acea proprietate şi nici nu poate condiţiona moştenirea iar dvs.nu sunteţi obligată a-i face pe plac;
5) păi, ce/care dobândă, dacă dvs. susţineţi că i s-a plătit şi dobândă desi-n contract NU ERA prevăzut asa ceva ?!
Banii din contract s-au achitat cu dovezi?
Am inteles despre dobanda, insa banii, banii s-au platit? Legal, cu chitante? La notar? Cumva, vreun transfer bancar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camatarie acceptata de instantele romanesti corduneanunarcis corduneanunarcis in anul 2007 am imprumutat suma de 4000 euro pentru care am lasat garantie un pamant de 100 000 euro la vremea respectiva. dobinda era de 15 la suta pe luna. ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut - executare silita redstyle redstyle daca cineva mi-a dat bani cu dobanda 50000 lei , iar ca si garantie mi-a cerut sa autentificam un contract de imprumut la notar pe o suma de 10 ori mai mare ... (vezi toată discuția)
Hartuire camatararie pot sa-ifac plingere penala? gemilia gemilia am luat 9000 euro imprumut cu contract de ipoteca pe casa asta a fost in 2007 imprumutul a fost pe 1 an dar la un an i-am dat dobinda de 6la suta pe luna si am ... (vezi toată discuția)