Laptopul este la el, nu avea cum sa ajunga la niciun coleg pentru ca fiecare avea laptopul lui, acesta era cel pe care-l foloseam eu. Din data de 9.12.2013 pana pe 4.02.2014, inclusiv in data de 4, eu am lucrat de la birou de pe laptopul acela. Martorii mei pot spune clar ca eu am parasit incinta firmei fara sa iau cu mine laptopul si ca acesta a ramas in birou. Eu cred, pana la urma, ca doar a vrut sa ma sperie.
Va multumesc Tarzan2012, asa gandeam si eu. Ar mai fi si faptul ca Din data de 9.12.2013 si pana pe 2.02.2014 eu am lucrat de la munca pe acelasi laptop. Ar fi foarte dragut daca fiecare laptop sau PC ar lasa propria lui "urma" pe fiecare document creat de el pentru ca am pe e-mail rapoarte de tura scrise de pe acel laptop.
Am lucrat timp de 3 luni pentru o firma care si-a batut joc de toti angajatii. Mai exact, ne-a facut contract de munca pe 2 ore, desi noi munceam 8 ore. Nu am fost de acord cu acest lucru la inceput, dar stiti si dvs. cat de greu se gaseste un loc de munca in Romania, asa ca am fost nevoita sa accept acest lucru intr-un final.
Pentru ca lucram ca grafician si pentru ca este foarte greu sa pui un target in aceasta meserie, am stabilit, de comun acord (fara sa trecem si in contract acest lucru) ca voi primi bani mai multi daca voi munci mai mult. Zis si facut, am inceput sa-mi neglijez cursurile la masterat ca sa-l multumesc pe domnul patron si ca sa primesc bani in plus. Am lucrat 4 zile de 8 ore in plus si la sfarsitul lunii cand i-am cerut banii, normal ca nu a vrut sa mi-i dea. I-am spus ca eu nu mai pot lucra in astfel de conditii si ca nu voi mai veni la munca de a doua zi. Tocmai lucram la un proiect important pentru firma respectiva si ca sa fie sigur ca-l voi termina, mi-a furat telefonul de pe masa si mi-a zis ca o sa mi-l dea inapoi numai dupa ce ii termin proiectul. Intr-un final a intervenit un alt asociat al firmei si mi-am recuperat telefonul cu promisiunea ca imi voi primi si banii pt. zilele lucrate in plus, chiar a doua zi, cand ma voi prezenta sa-mi termin proiectul (mai aveam nevoie de 2 zile ca sa termin). M-am prezentat a doua zi si am spus ca nu voi incepe sa muncesc pana nu imi dau banii. Pentru ca au refuzat sa-mi dea banii si pentru ca de data aceasta mi-am tinut telefonul ascuns ca sa nu mi-l mai ia, le-am spus ca o sa plec. In acel moment mi-au dat sa semnez desfacerea contractului de munca intr-un singur exemplar. Nu mi-au dat nicio foiae de lichidare, nimic, doar desfacerea contractului si un alt act prin care trebuia sa semnez fals ca mi-am primit toti banii si pe care am refuzat sa o semnez.
Impreuna cu alte 2 colege nemultumite de ceea ce se intampla in firma si de faptul ca nici ele nu-si primisera toti banii, ne-am prezentat la ITM ca sa cerem putina dreptate si cu speranta ca aceasta firma nu va mai avea nesimtirea de a pacali si alti viitori angajati. Inca nu am primit raspuns la aceasta plangere facuta la ITM, dar...
am primit pe e-mail urmatorul lucru:
"Buna ziua,
Va atasam cererea de conciliere directa si va asteptam cu echipamentul imprumutat (laptop ASUS) in data de 24.02.2014 intre orele 11:00-14:00 la sediul din Bucuresti ... si aici erau datele firmei.
In speranta unei intelegeri pe cale amiabila, " -acest e-mail era trimis de o firma de consultanta in management.
In atachment era un document semnat si stampilat de firma la care am lucrat si in care se preciza ca eu as fi imprumutat laptopul pe care lucram la munca si nu l-as mai fi inapoiat.
Ideea este ca intr-adevar luam laptopul acela acasa si lucram pe el cand nu eram la munca, ca deh, eram fata harnicuta si vroiam mai multi bani si avansare. Intr-adevar exista un document pe care l-am semnat pe 6.12.2013 conform caruia firma imi imprumuta un laptop pe care trebuia sa-l inapoiez pe 9.12.2013. Si pe care l-am si inapoiat. Nu mi-a mai zis nimeni ca trebuia sa semnez ca l-am si inapoiat si nici nu-mi amintesc daca era o rubrica cu semnatura de inapoiere pe acel document de imprumut.
Nervosa fiind in seara asta cand am primit mailul, am pus mana pe telefon si am sunat-o pe cocoana de la firma de consultanta in management. Culmea e ca, in timpul convorbirii, am descoperit ca ea stia de plangerea noastra facuta la ITM, desi pare ca acest lucru nu intra in raza ei de atac, ca sa-i zic asa. Mi-a spus chiar ca firma si-a achitat "datoria" catre ITM si ca a facut demersurile necesare pentru a respecta dispozitiile celor de la ITM. Chiar as fi curioasa ce s-a intamplat, dar nu am primit inca niciun raspun de la ITM.
Eu am martori, 4 la numar, ca in momentul in care eu am parasit biroul definitiv, acel laptop se afla in firma. Problema este ca nimeni nu poate demonstra ca era exact acel laptop pentru ca martorii mei nu stiau seria.
Intrebarile mele sunt:
- Ce o sa se intample daca se duce nebunul la politie? Mai exact : o sa-mi vina politia la usa sa-mi faca perchezitie, o sa-mi verifice conturile bancare, o sa trebuiasca sa ma duc la politie sa spun pe-acolo ce s-a intamplat?
- Cum pot sa ma apar? :(( Ce ma sfatuiti sa fac si daca ma puteti ajuta, chiar si contra cost, sa gasesc cea mai buna solutie.