avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Activitate adchi

Activitate adchi

Multumesc din suflet pentru raspunsuri! O sa deschid partajul, problema e la taxa de timbru, dar situatia trebuie finalizata cit mai repede, macar de dragul copilului meu.
As vrea sa stiu daca la partaj pot fi folositi drept martori rude (pina la ce grad)?
In ce conditii se poate obtine ajutor judiciar pentru taxa de timbru?
As vrea sa stiu cum pot recupera avansul la apartament. Eu am divortat, dar nu am realizat partajul. Am crezut ca ne putem intelege macar in privinta apartamentului, in sensul de a-l dona fiicei noastre minore, dar fostul sot nu e de acord. La achizitia apartamentului am primit un avas de 30% de la mama mea, o parte fiind scosi din banca in ziua dinaintea tranzactiei. Datoria nu a fost niciodata achitata. Nu mi se pare corect sa platesc singura.
Vrem sa vindem apartamentul, deci nu se pune problema de sulta. Pe mine ma intereseaza daca sa deschid partaj (cu mentionarea de recuperare a datoriei) sau proces pentru recuperarea datoriei (pot deschide eu procesul?) si apoi partaj. Poate fi obligat sa plateasca si el jumatate din avansul primit, cu dobanda aferenta.? As vrea sa stiu daca la partaj pot fi folositi drept martori rude (pina la ce grad)? Vreau doar sa termin -simplu si repede si sa ma ocup de educatia fetitei mele. Multumesc
Am iesit o perioada din sindicat (invatamant preuniversitar) si acum ma confrunt cu o situatie neclara. Nu am primit diferente salariale sau bani carti pentru 2010. Mentionez ca am profesat in Romania si nu am fost in concediu de crestere a copilului. Diferentele salariale si banii de carti pentru 2010 si urmatorii se pot obtine si daca in perioada respectiva nu am fost membra de sindicat? Sunt conditionate strict de calitatea de membru de sindicat? A expirat perioada de depunere a cererii? Ce se mai poate face acum? Cui ar trebui sa ma adresez? Va rog sa ma lamuriti pentru ca nu stiu daca si unde ar trebui sa incep demersurile acestea ( tardive -e drept). Multumesc.