avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Activitate sabaueli

Activitate sabaueli

Răspuns la discuția Contract civil
Vă mulţumesc.
Discuție Contract civil
Poate să încheie un contract civil un inginer persoană fizică salariat la o firmă, pentru o altă firmă obiectul contractului fiind acordarea consultanţei specifice altă decît în cea ce este încadrat ? Dacă da care este temeiul legal ? Vă mulţumesc.
Vă mulţumesc, dar drumul pe care ar trebui să urmez are multe curbe în care numai omul sărac poate să se piardă, cei care fac aceste hotărări sunt destul de "isteţi" pentru a lua bani din buzunarul omului sărac.
Răspuns la discuția CAS din oficiu
Vă mulţumesc.
Discuție CAS din oficiu
CAS de minimum 252 de lei asta înseamnă pe lună sau pe an pentru pfa?
Într-o comună serviciul de salubrizare este contractat pe baza Legii serviciilor comunitare de utilități publice, legea 51/2006, unei societăţi care a fost înfiinţat sub egida primăriei. Consiliul local a votat o hotărâre în care este stabilit cuantumul taxei de salubrizare pe persoană. Când contribuabilul vrea să achite dările către stat este trimis la casierul societăţii, care are birou în clădirea în care se află şi Primăria , pentru a încheia contract de prestări servicii şi a achita taxa respectivă şi NUMAI după acea , dacă mai rămâne bani în buzunar poate să achite impozitele către stat. Restanţele la salubrizare sunt evidenţiate şi de Primărie şi în cazul în care nu se achită sunt calculat şi majorările aferente acesteia. Taxa respectivă se încasează de Primărie şi se plăteşte prin ordin de plată prestatorului de servicii.
Aş vreau să întreb ce bază legală poate să aibă sau trebuie să aibă pentru o asemenea tranzacţie şi pentru taxele de salubrizare cum pot calcula majorări că în Codul Fiscal nu am găsit referinţe în acest sens ?