avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Conditionarea platii impozitului de plata salubrizarii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Conditionarea platii impozitului de plata salubrizarii

Într-o comună serviciul de salubrizare este contractat pe baza Legii serviciilor comunitare de utilități publice, legea 51/2006, unei societăţi care a fost înfiinţat sub egida primăriei. Consiliul local a votat o hotărâre în care este stabilit cuantumul taxei de salubrizare pe persoană. Când contribuabilul vrea să achite dările către stat este trimis la casierul societăţii, care are birou în clădirea în care se află şi Primăria , pentru a încheia contract de prestări servicii şi a achita taxa respectivă şi NUMAI după acea , dacă mai rămâne bani în buzunar poate să achite impozitele către stat. Restanţele la salubrizare sunt evidenţiate şi de Primărie şi în cazul în care nu se achită sunt calculat şi majorările aferente acesteia. Taxa respectivă se încasează de Primărie şi se plăteşte prin ordin de plată prestatorului de servicii.
Aş vreau să întreb ce bază legală poate să aibă sau trebuie să aibă pentru o asemenea tranzacţie şi pentru taxele de salubrizare cum pot calcula majorări că în Codul Fiscal nu am găsit referinţe în acest sens ?
Cel mai recent răspuns: sabaueli , utilizator 12:49, 11 Martie 2014
sabaueli a scris:

Aş vreau să întreb ce bază legală poate să aibă sau trebuie să aibă pentru o asemenea tranzacţie şi pentru taxele de salubrizare cum pot calcula majorări că în Codul Fiscal nu am găsit referinţe în acest sens ?


Baza legala poate fi o HCL. Aceasta poate fi la randul ei, nelegala. Dar pana se constata nelegalitatea trebuie sa va supuneti legalitatii acesteia. Cu alte cuvinte, sesizati prefectul sa se sesizeze ca HCLul este nelegala si sa o atace in contencios administrativ, si abia atunci, dupa ce nelegalitatea va fi recunoscuta, daca este cazul, lucrurile se vor indrepta. Pana atunci nu aveti ce sa faceti, ori platiti la timp, ori platiti cu penalitati.
Vă mulţumesc, dar drumul pe care ar trebui să urmez are multe curbe în care numai omul sărac poate să se piardă, cei care fac aceste hotărări sunt destul de "isteţi" pentru a lua bani din buzunarul omului sărac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plată anticipată servicii salubritate Bamis Bamis În orașul meu există o taxă de salubrizare într-un anumit cuantum lunar. Pentru plata anticipată pentru 12 luni se primește o bonificație de 10%. Am ... (vezi toată discuția)
Locuiesc intr-un municipiu de judet (unde am si domiciliul stabil) ... florynelo florynelo Locuiesc intr-un municipiu de judet (unde am si domiciliul stabil) si mai am o casa intr-un sat. Pentru casa din sat, nelocuita din anul 2012, nu am achitat ... (vezi toată discuția)
Taxa salubritate legala ? Opris_C Opris_C Buna ziua, in satul parintilor mei se percepe o taxa de salubritate (pe care sunt obligati sa o plateasca altfel nu le incaseaza impozitul pe cladire) ... (vezi toată discuția)