avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Plată anticipată servicii salubritate
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Plată anticipată servicii salubritate

În orașul meu există o taxă de salubrizare într-un anumit cuantum lunar. Pentru plata anticipată pentru 12 luni se primește o bonificație de 10%. Am achitat anticipat pentru perioada 01.01 - 31.12.2017 și am primit reducerea sus amintită. Începând cu 01.04.2017, firma a majorat tarifele. Acum am primit înștiințare de plată pentru diferență coresounzatoare perioadei 01.04 - 31.12.2017, diferență rezultată din majorarea operată de ei după ce eu am achitat. Cât de legal este acest demers de a solicita sume în plus cu toate că eu am achitat anticipat pentru perioada invocată de ei? Am obligație de plată pentru acea sumă rezultată din majorarea aplicată de ei după ce eu am achitat? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:33, 25 Iunie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atata timp cat ati achitat anticipat nu aveti obligatia sa platiti majorarile ulterioare.

Aveti incheiat un contract cu firma prestatoare de servicii sau este o taxa impusa prin HCL?

Cine v-a notificat, primaria, firma?

Notificati-i in scris cu nr de inregistrare ca solicitarea nu are temei legal atata timp cat ati achitat anticipat pe intregul an, solicitati temeiul legal in baza caruia aveti obligatia platii taxei majorate ulterior achitarii integrale. Le puneti in vedere ca ii veti da in judecata in baza legii contenciosului administrativ nr 554/2004.
Vă mulțumesc frumos pentru răspunsul foarte rapid. Ceea ce am primit eu prin poștă este o factură. La "Denumire" apare: "Diferență preț 9 luni". Referitor la contract: acesta e încheia cu firma de salubrizare (care e a Primăriei din câte știu eu) .
Nu are relevanta a cui este firma, poate sa fie si a primarului, important este ce scrie in contract cu privire la plata tarifului.
Ce prevede contractul cu privire la plata anticipata si la modificarea tarifului?
Ideea este ca modificarea tarifului se poate face numai cu acceptul ambelor parti in conditiile existentei unui contract iar modificarea unei taxei sau a unui tarif are aplicabilitate numai pentru viitor inclusiv pentru taxe impuse si aprobate prin HCL.
Returnati factura cu refuz de plata si justificati ca ati platit anticipat serviciul de salubritate ptr intregul an.
Ultima modificare: Duminică, 25 Iunie 2017
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monopol servicii de salubritate cu firma primariei in baza legi 101/2006 YonM YonM Locuiesc in com Dobroesti, Judetul Ilfov unde avem o asociatie de proprietari. Dupa 6 ani de contract cu firma Eocsal Serv Dobroesti detinuat de Primaria ... (vezi toată discuția)
Modificare contract fara instiintare gimida gimida Buna ziua, Sunt administrator la 2 asociatii de proprietari, iar in urma cu o saptamana am primit facturile de salubrizare pentru cele doua asociatii, dar cu ... (vezi toată discuția)
Restanta taxa salubrizare DanutSimonca DanutSimonca Buna ziua, Parinti mei locuiesc intr-o comuna din judetul Satu Mare, zilele trecute au primit o instiintare de la primarie ca figureaza cu restanta la taxe ... (vezi toată discuția)