avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Taxa salubritate legala ?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Taxa salubritate legala ?

Buna ziua, in satul parintilor mei se percepe o taxa de salubritate (pe care sunt obligati sa o plateasca altfel nu le incaseaza impozitul pe cladire) oferindu-le in schimb niciun serviciu.
Situatia sta in felul urmator; satul este "izolat" de drumurile nationale de raul Somes accesul cu masini facandu-se doar cu bacul plutitor. In locul unde este amplasat bacul exista si o punte peste rau pentru persoane ingusta de 1 m. Acolo langa punte exista amplasat un container pe care il colecteaza cei de la salubritate. Distanta de la container pana la cea mai indepartata casa este de aprox. 3 km. In aceste conditii primaria justifica taxa de 50 ron anual pt serviciile de salubrizare cum ca asa a hotarat consiliul local. Imi permit sa nu fiu prea multumit de raspuns si as dori sa stiu daca pe cale legala se poate ataca aceasta taxa. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:11, 26 Februarie 2014
Da se poate. Aveti doua variante:
1) Sesizati Prefectul care poate ataca HCL pentru ilegalitate.
2) Sesizati Avocatul poporului, poate ataca HCL pentru ilegalitate (dar nu o va face).

Ambele sesizari le faceti in baza ordonantei 2 privind petitiile si in baza art.51 din Constitutia Romaniei.
Multumesc mult pt raspuns si promptitudine.
Tin sa mentionez ca azi a fost prezent viceprimarul comunei de care apartine satul prezent in ...sat :) si a avut loc o discutie oarecum aprinsa intre dansul si tatal meu care cerea explicatie pt aceasta "taxa" pt care el se scuza ca este hotararea consiliului local si ca sa stim ca containerul pus la marginea satului oricum costa foarte mult (nu ma indoiesc ca ar costa...ceva, dar nu este de niciun folos!) in urma discutiei vicele s-a simtit ofuscat si a amenintat ca v-a chema politia daca nu inceteaza cu reclamatiile ca se afla pe spatiul public (la fel de public pt amebele persoane implicate,parerea mea). Tare ce mi-as dori eu este sa fie solutionata aceasta problema legata de taxa si oarecum sa i se dea peste mult prea lungul bot al viceprimarului. Ce ma sfatuiti sa fac, unde sa ma adresez, cui sa scriu? Multumesc frumos!
Cu privire la HCL (hotararea consiliului local) v-am spus ...

Cu privire la atitudinea vicelui ... la Primar sau la Consiliul Judetean, ... dar, ce sa reclamati? Doar ca are nasul lung? Sau ce?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primaria impune prin hcl plata pt servicii salubritate neprestate - ce pot face? fbogdan fbogdan Buna ziua, (imi cer scuze daca nu am incadrat la rubrica potrivita intrebarea) Pe scurt situatia este urmatoarea: Am mostenit o casa la tara, nu am ... (vezi toată discuția)
Am o intrebare, poate ma ajuta cineva. locuiesc impreuna cu sotul ... Ma intereseaza Ma intereseaza Am o intrebare, poate ma ajuta cineva. Locuiesc impreuna cu sotul la casa intr-o comuna in care am mai cumparat o casa pe care o renovam si in care ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala sector 1 pentru lipire afise pe magazinul propriu dobrecf dobrecf Buna ziua , Am primit amenda acum ceva timp de la politia locala pentru lipirea de afise pe propriul magazin. Am formulat contestatie in cele 15 zile ... (vezi toată discuția)