Am primit amenda acum ceva timp de la politia locala pentru lipirea de afise pe propriul magazin.
Am formulat contestatie in cele 15 zile .
M-am uitat pe proces si se pare ca datele sunt copletate corect, deci nu ma pot lega de aceasta.
De asemenea la amenda au anexat si legea printata si poze ale magazinului- hotararea din 2011 --HOTÃRÂRE ~ 7: .- privind aprobarea REGULAMENTULUI PENTRU AUTORIZARea CONSTRUIREA ªI AMPLASAREA FIRMELOR ªI REClAMElOR PUBLICITARE PE TERITORIUL MUNICIPIULUI BUCUREªTI
Lipesc acele afise de ani de zile si nimeni nu a intrebat nimic de ele pana acum. Am mai intrebat si la alti prieteni care au magazine in alte parti si nu au mai intalnit asta pana acum.
Sunt hotarari ale consiliilor locale, HCL-uri (mai mult sau mai putin abuzive, mai mult sau mai putin normale, oricum sunt luate de cei pe care dvoastra i-ati votat).
Trebuie sa verificati ce HCL este, ce scrie acolo si care sunt sanctiunile.
In general scopul lor este sa faca rost de bani la bugetul local - firesc!
Pentru reclama trebuie platite niste taxe, daca nu figurati la fiscul local cu taxele platite pentru reclama dar afisati reclama, atunci este amenda.
Probabil, mai mult ca sgur ca Politia Locala a plecat pe teren cu o foaie in care sunt toti cei care nu au platit taxa de reclama si i-a verificat daca au afise pe geamuri, constatand abaterea!