avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare PV - expunerea spre vanzare auto in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare PV - expunerea spre vanzare auto in spatiile publice

Buna ziua,

Am fost acum ceva timp in targul auto, doar ca nu am intrat in targ ci am lasat masina in parcarea din strada (regulamentar parcata) si avea in geamurile laterale aplicate o foaie a4 cu anunt de vanzare.
Dupa 10 min cand am iesit din targ, politia incerca sa ridice masina. Cand am ajuns au dat-o jos, si mi-au scris amenda. 2000 lei!
PV-ul abia acum l-am primit acasa ca nu il semnasem atunci. Pare in regula cu el.
Vreau sa rezolv in instanta aceasta problema.

Ce imi recomandari?
Mentionez ca in timpul manevrelor de ridicare/coborare au si zgariat jantele+bara fata, dar la ei nu am rezolvat nimic, doar in instanta, dar oricum cred ca is 2 chestii total diferite contestarea amenzii si ridicarea.
Pentru contestare, ce as putea face si ce sanse am?

Art.1. - Se interzice expunerea spre vânzare a autovehiculelor pe domeniul public din Municipiu. Expunerea spre vânzare se poate face doar în spaţiile special amenajate ( târguri auto, showroom, etc. ).

Art.2. - Se aprobă aplicarea unei sancţiuni pentru nerespectarea art. 1: amendă 2.000÷2.500 RON lei precum si ridicarea autovehiculului conform procedurilor stabilite prin HCL 107 / 2005.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2013
hihahi, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:51, 19 Iunie 2013
Din ceea ce ati citat chiar dumneavoastra se pare ca amenda a fost aplicata legal. Asta nu inseamna ca nu poate fi contestata in instanta. Ramane de vazut ce motive invocati ca sa aveti sanse de castig.
Dat fiind valoarea mare a amenzii, raportat la gravitatea faptei, nu uitati sa cereti in instanta si transformarea ei in avertisment.
prevederile HCL se aplica pentru "expunerea spre vânzare a autovehiculelor pe domeniul public din Municipiu."
avand afisat un anunt de vanzare iar locul parcarii fiind in apropierea targului, se poate lua in considerare si "expunerea spre vanzare", ramane sa dovediti ca ati parcat in locul respectiv doar pentru a cumpara ceva din targ sau ceva asemanator.

contestati procesul verbal in termen de 15 zile de la comunicare. va recunoasteti vina ca nu ati indepartat afisul dupa ce ati iesit cu masina din targ si solicitati transformarea amenzii in avertisment avand in vedere pericolul social redus si ca cel mult puteati fi sanctionat ptr aplicarea de afise conform art. 102/1/36 din oug 195 avand posibilitatea achitarii in 2 zile lucratoare a 1/2 din minimul amenzii.

Art.102. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
36. aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea sub limita legal admisă ori împiedică sau diminuează eficacitatea dispozitivelor de iluminare şi semnalizare luminoasă ori citirea numărului de înmatriculare;

d) clasa a IV-a - de la 9 la 20 puncte-amendă; 9x75=675lei,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folie geamuri fata marius.stuparu marius.stuparu Buna ziua, Tocmai mi s-a retinut talonul aseara si am primit 9 puncte de amenda, pentru ca aveam folie instalata pe geamurile din fata (de catre fostul ... (vezi toată discuția)
Certificat de inmatriculare retinut pentru folii valentino24 valentino24 am si eu o mare problema, acum cateva zile am fost oprit de un politist, dupa ce sa prezentat necorespunzator si mi-a vorbit ca si cum am fi fost amandoi pe ... (vezi toată discuția)
Publicitate luneta masina Bianca A. Bianca A. Buna ziua, Doresc sa aplic un mesaj promotional pe luneta unei masini, dar nu reusesc sa gasesc care sunt restrictiile in acest sens. Concret, exista o ... (vezi toată discuția)