avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... amplasare panouri publicitare pe terenul proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

amplasare panouri publicitare pe terenul proprietate personala

Buna ziua!
De curand am amplasat un panou publicitar pe terenul meu langa drumul public si se pare ca nu este legal. Panoul este pentru firma mea, pe terenul meu si nu incurca cu nimic circulatia pe drumul public, doar ca in loc sa pun cartofi am pus panoul din lemn!?
Va rog sa- mi spuneti daca este legal ca cei de la drumuri sa vina sa le demoleze, sau sa-mi ceara sa le demolez din moment ce sunt pe terenul meu?
Asta nu este violarea proprietatii private?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: sanda24 , utilizator 14:59, 12 Septembrie 2018
ar fi trebuit sa cereti aviz de la primarie pentru amplasarea panoului publicitar, chiar daca este pe terenul dvs. In cel mai rau caz puteti fi amendat si obligat la demontarea panoului. Nimeni nu poate intra sa demonteze panou fara a avea o hotarare judecatoreasca.
Buna ziua !
Daca terenul pe care ati amplasat panoul va apartine de drept, fiind proprietarul acestuia, atunci aveti dreptul sa amplasati pe el orice panou doriti, atat timp cat acesta nu incalca alte prevederi legale ( de ordine publica, de moralitate, etc.).
Demolarea oricarei constructii de pe proprietatea dvs. prin patrunderea fara drept constituie infractiunea de distrugere prevazuta la art. 217 c. p.
Cu stima !
pentru orice constructie pe proprietate publica sau privata se cer anumite avize sau autorizatii.
din pacate panourile publicitare sau/si firmele publicitare intra in categoria constructiilor provizorii pentru care aveti nevoie de autorizatie de constructie(daca are fundatii betonate) sau aviz de amplasare dat de primaria din localitatea in care vreti sa amplasati , chiar de serviciul specializat de reclama si publicitate al primariei(in mutle localitati parte integranta a serviciului ce elibereaza si autorizatiile de construire). se achita si taxa de publicitate pe an/mp( daca e reclama proprie).
dar daca intr-un copac din curte bagati un banner n-au ce sa va faca
si apropo ... cei de la drumuri - daca e pe proprietatea dvs - nu au nici o putere. puteti sa-i si bateti ca au "distrus" si "vandalizat" un bun al dvs pus spre "depozitare" pe proprietatea dvs, si nu spre afisaj, depozitat in ideea asteptarii autorizatiilor si avizelor ce vor fi eliberate de serviciile abilitate =)). asta de misto. da e legal ce v-am zis si daca aveati dosaru depus puteati face asta la propriu, ca suntem in romania . =))
Pentru panouri publicitare - indiferent din ce sunt facute si indiferent unde sunt amplasate e necesara autorizatie de la primarie... pentru ca se plateste o taxa pentru aceste panouri.
Daca au venit sa "demoleze" si nu v-au amendat e bine... Pentru ca trebuie sa platiti o taxa pentru aceste panouri.
In acest sens cititi OG nr.43/1997, cu modificari cu tot...
Ordinul nr. 571/1997 pentru aprobarea Normelor tehnice privind proiectarea si amplasarea constructiilor, instalatiilor si panourilor publicitare in zona drumurilor;
Exista si Regulamente "locale" - aprobate de consiliul local...

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie pentru afisaj interior? ileana madalina ileana madalina Buna ziua! Am infiintat de curand un cabinet medical individual stomatologic si as dori sa montez un panou publicitar. Pentru cele situate pe peretele ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie / formularele f17/f18/f19 oviidu oviidu Am o agentie de publicitate outdoor (panouri publicitare) noi le instalam le autorizam si le inchiriem altor persoane juridice. Pentru amplasarea acestor ... (vezi toată discuția)
Avize montare firma luminoasa Ileana567 Ileana567 Poate cineva sa-mi spuna, carei institutii trebuie sa ma adresez pentru a obtine avizele necesare montarii unei firme luminoase pentru un salon de ... (vezi toată discuția)