avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... amplasare panouri publicitare pe terenul proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

amplasare panouri publicitare pe terenul proprietate personala

Buna ziua!
De curand am amplasat un panou publicitar pe terenul meu langa drumul public si se pare ca nu este legal. Panoul este pentru firma mea, pe terenul meu si nu incurca cu nimic circulatia pe drumul public, doar ca in loc sa pun cartofi am pus panoul din lemn!?
Va rog sa- mi spuneti daca este legal ca cei de la drumuri sa vina sa le demoleze, sau sa-mi ceara sa le demolez din moment ce sunt pe terenul meu?
Asta nu este violarea proprietatii private?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: sanda24 , utilizator 14:59, 12 Septembrie 2018
trope_doi a scris:

Pentru panouri publicitare - indiferent din ce sunt facute si indiferent unde sunt amplasate e necesara autorizatie de la primarie... pentru ca se plateste o taxa pentru aceste panouri.
Daca au venit sa "demoleze" si nu v-au amendat e bine... Pentru ca trebuie sa platiti o taxa pentru aceste panouri.
In acest sens cititi OG nr.43/1997, cu modificari cu tot...
Ordinul nr. 571/1997 pentru aprobarea Normelor tehnice privind proiectarea si amplasarea constructiilor, instalatiilor si panourilor publicitare in zona drumurilor;
Exista si Regulamente "locale" - aprobate de consiliul local...


Buna ziua,

O alta situatie. Am un magazin la parterul unui bloc care se afla cu fata la un drum national la vreo 12 m. In geam am o firma luminoasa sa vada lumea ca e magazin, La primarie platesc taxa de publicitate anuala. Acum au venit cei de la CNADNR, sa-mi spuna ca "am amplasat un panou publicitar ilegal si sa-i contactez sa intru in legalitate" Sincer nu am auzit niciodata de asa ceva. E corect ce au facut? Dar, daca geamul il colantez, tot taxa la CNADNR trebuie sa platesc?

Multumesc
imi pare rau ca va contrazic dar lucrez in domeniu si nu se poate nicaieri amplasa un panou publicitar fara obtinerea autorizatiei de construire de la primarie si fara avizul administratorului drumului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie pentru afisaj interior? ileana madalina ileana madalina Buna ziua! Am infiintat de curand un cabinet medical individual stomatologic si as dori sa montez un panou publicitar. Pentru cele situate pe peretele ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie / formularele f17/f18/f19 oviidu oviidu Am o agentie de publicitate outdoor (panouri publicitare) noi le instalam le autorizam si le inchiriem altor persoane juridice. Pentru amplasarea acestor ... (vezi toată discuția)
Avize montare firma luminoasa Ileana567 Ileana567 Poate cineva sa-mi spuna, carei institutii trebuie sa ma adresez pentru a obtine avizele necesare montarii unei firme luminoase pentru un salon de ... (vezi toată discuția)