avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autorizatie de constructie / Formularele F17/F18/F19
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autorizatie de constructie / Formularele F17/F18/F19

Am o agentie de publicitate outdoor (panouri publicitare) noi le instalam le autorizam si le inchiriem altor persoane juridice.

Pentru amplasarea acestor panouri publicitare este necesara obtinerea de avize si acorduri si in cele din urma de o autorizatie de constructie.
Panourile publicitare sunt in general amplasate in extravilanul localitatilor, unde "vioara prinicipala" cum ar veni sunt CNADNR,(drumurile nationale) care ne emite autorizatii si ne reautorizeaza contra unei sume de bani pe fiecare panou in fiecare an.
Bineînțeles ca in cele din urma se obtine si o autorizatie de constructie de la primaria locala.
Recent spre prostia mea am observat ca la autorizatiile emise de catre primarii se impun completarea Formularelor F17/F18/F19 pentru inceperea si finalizarea lucrarilor.

Intrebarea mea
Aceste formulare nu s-au completat la instalarea structurilor publicitare la fata locului, autorizatia de constructie emisa de primarie isi pierde validitatea?
Deasemenea conform legii toate agentiile de publicitate sunt obligate sa plateasca 3% din val. contractului pe baza unor deconturi lunare la primariile locale, acestea fiind achitate la zi pentru panourile publicitare in cauza.
Deasemenea s-a realizat declaratia de impunere la impozite si taxe pentru aceste structuri publicitare, iar acestia nu ne-au cerut procesele verbale de receptie ale lucrari, si noi in prezent achitam respectivele impozite de 3 % in conditiile legii.

Suntem in legalitate?
Si daca nu se pot depune aceste formulare retroactiv? - Termenul de valabilitate al autorizatiei este in unele cazuri depasit cu 2 ani
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2012
oviidu, utilizator

Alte discuții în legătură

Amplasare panouri publicitare pe terenul proprietate personala Voxaledana Voxaledana Buna ziua! De curand am amplasat un panou publicitar pe terenul meu langa drumul public si se pare ca nu este legal. Panoul este pentru firma mea, pe terenul ... (vezi toată discuția)
Reglementari legale cu privire la publicitate prin afisare de banere janapress janapress buna ziua vreau sa deschid o intreprindere familiala in mediu rural activitatea - comertul cu amanuntul. dupa cum se spune publicitatea este sufletul ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie pentru afisaj interior? ileana madalina ileana madalina Buna ziua! Am infiintat de curand un cabinet medical individual stomatologic si as dori sa montez un panou publicitar. Pentru cele situate pe peretele ... (vezi toată discuția)