avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... reglementari legale cu privire la publicitate prin ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

reglementari legale cu privire la publicitate prin afisare de banere

buna ziua
vreau sa deschid o intreprindere familiala in mediu rural activitatea - comertul cu amanuntul. dupa cum se spune publicitatea este sufletul comertului si as dori sa afisez 3 banare 1la intrarea in localitate pe un teren proprietate privata extravilan, 1 in curtea fratelui meu undeva in centru localitatii si 1 in curte la mine. intrebarea mea este o pot face fara sa fiu obligata de primarie sa platesc taxe pentru publicitate stradala? imi puteti spune si reglementarea legala care prevede modul de efectuare a publicitatii?
multumesc pentru ajutor. :D
Cel mai recent răspuns: frisca , utilizator 00:17, 22 Martie 2011
Activitatea de reclama si publicitate respecta prevederile legilor nr.504 din 11 iulie 2002 audiovizualului si nr.148 din 26 iulie 2000 privind publicitatea.
Procedura de amplasare a fiecarui panou publicitar, firma sau reclama, este
reglementata prin Legea nr. 50/1991 republicata, modificata si completata prin
Legea nr. 453/2001 (Art. 3, litera h : “Autorizatia de construire se elibereaza pentru:
h) lucrări de construcţii cu caracter provizoriu: chioşcuri, tonete, cabine, spaţii de expunere situate pe căile şi spaţiile publice, corpuri şi panouri de afişaj, firme şi reclame...”
Conform acestora, pentru amplasarea sistemelor publicitare, este necesara obtinerea unei autorizatii de construire.
In fiecare localitate, amplasarea panourilor publicitare se face dupa un regulament aprobat de consiliul local.
Exista doua modalitati de autorizare a sistemelor publicitare :
- cu autorizatie de constructie
- cu acord pentru activitati promotionale

Concluzie: Trebuie sa mergeti la primaria din localitatea unde doriti sa va desfasurati activitatea si sa vedeti ce documentatie este necesara pentru a va face publicitate prin afisarea de banere si ce taxe trebuie platite.
Succes!
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
Cornelia Tulpan, Contabil
multumesc pentru informatii. din cate am inteles eu “Autorizatia de construire se elibereaza pentru:
h) lucrări de construcţii cu caracter provizoriu: chioşcuri, tonete, cabine, spaţii de expunere situate pe căile şi spaţiile publice, corpuri şi panouri de afişaj, firme şi reclame...”
dar eu nu vreau sa afisez pe spatii publice ci pe terenul meu proprietate in acest caz mai am nevoie de de autorizatie de constructie de la primarie? mai ales ca eu nu fac altceva decat sa pun doi stalpi ingropati in pamant de care leg respectivul baner
Fiind pe proprietate privata nu aveti nevoie de acordul primariei.
Va recomand sa cititi Norme metodologice de aplicare Cap. 6 Taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate, Cod Fiscal


Buna ziua,
Vreau sa-mi pun un mash pe cladirea care reprezinta sediul societatii, si care apartine societatii. Pentru acesta am nevoie de autorizatie de la Primarie?Trebuie sa platesc si taxa pentru afisaj si publicitate?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie locala sau nationala sau ... abuz rasaritcdumitru rasaritcdumitru am un mic magazin (macelarie) in Peris Ilfov; agăţată de gard, dar in incinta curţii adica in spaţiul aerian aferent proprietăţii private, aveam o ... (vezi toată discuția)
Banner amplasat pe casa proprietate personala frincu melania frincu melania buna ziua, as vrea sa amplasez un bener publicitar de circa 2x2 mp pe peretele casei mele . imi trebuie autorizatie sau trebuie sa platesc taxa de publicitate ... (vezi toată discuția)
Legea 51 mireacaty mireacaty Ce construcții nu necesita autorizația de construire ? Am o rulota tip fast food , intr,-un parc industrial, am amenajat pt iarna cu pereți fin OSB placați ... (vezi toată discuția)