avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... banner amplasat pe casa proprietate personala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

banner amplasat pe casa proprietate personala

buna ziua, as vrea sa amplasez un bener publicitar de circa 2x2 mp pe peretele casei mele . imi trebuie autorizatie sau trebuie sa platesc taxa de publicitate . mentionez ca lociunta este proprietate personala
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 10:12, 26 Noiembrie 2010
Conform Legii 50/1991 Republicata, art. 2, alin. (1) “Autorizatia de construire/desfiintare este actul de autoritate al administratiei publice locale pe baza caruia se asigura aplicarea masurilor prevazute de lege, referitoare la amplasarea, proiectarea, executarea si functionarea constructiilor”.
Potrivit alin. (2) “Autorizatia de construire se emite in temeiul si cu respectarea prevederilor documentatiilor de urbanism, avizate si aprobate conform legii”.
Autorizatia de construire sau de desfiintare se emite la solicitarea detinatorului titlului de proprietate asupra unui imobil – teren si/sau constructii – ori a altui act care confera dreptul de construire sau de desfiintare, in conditiile prezentei legi.
Conform art. 3 din Legea 50/1991 Republicata, autorizatia de construire se elibereaza pentru:
...
h) Lucrari de constructii cu caracter provizoriu: chioscuri, tonete, cabine, spatii de expunere situate pe caile si spatiile publice, corpuri si panouri de afisaj, firme si reclame, precum si anexele gospodaresti ale exploatatiilor agricole situate in extravilan;

Adica are trebuie sa te adresez la primaria se cer autorizatia de constructie.


Codul fiscal stabileste in arts 270 si 271 intre altele ca:
Orice persoana, care beneficiaza de servicii de reclama si publicitate in Romania in baza unui contract sau a unui alt fel de intelegere incheiata cu alta persoana, datoreaza plata taxei prevazute in prezentul articol, cu exceptia serviciilor de reclama si publicitate realizate prin mijloacele de informare in masa scrise si audiovizuale.
Orice persoana care utilizeaza un panou, afisaj sau structura de afisaj pentru reclama si publicitate intr-un loc public datoreaza plata taxei anuale prevazute in prezentul articol catre bugetul local al autoritatii administratiei publice locale in raza careia este amplasat panoul, afisajul sau structura de afisaj respectiva.

Adica: daca nu este spatiu public nu datorez.
Dar cel care se beneficiase, da.
Ultima modificare: Vineri, 26 Noiembrie 2010
Alvaro Liniers, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie locala sau nationala sau ... abuz rasaritcdumitru rasaritcdumitru am un mic magazin (macelarie) in Peris Ilfov; agăţată de gard, dar in incinta curţii adica in spaţiul aerian aferent proprietăţii private, aveam o ... (vezi toată discuția)
Reglementari legale cu privire la publicitate prin afisare de banere janapress janapress buna ziua vreau sa deschid o intreprindere familiala in mediu rural activitatea - comertul cu amanuntul. dupa cum se spune publicitatea este sufletul ... (vezi toată discuția)
Avize montare firma luminoasa Ileana567 Ileana567 Poate cineva sa-mi spuna, carei institutii trebuie sa ma adresez pentru a obtine avizele necesare montarii unei firme luminoase pentru un salon de ... (vezi toată discuția)