avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legislatie locala sau nationala sau ... abuz
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legislatie locala sau nationala sau ... abuz

am un mic magazin (macelarie) in Peris Ilfov; agăţată de gard, dar in incinta curţii adica in spaţiul aerian aferent proprietăţii private, aveam o firmă inscripţionată simplu cu "MÃCELARIE" , fără denumiri la persoane sau produse; au venit cei de la primărie şi m-au pus s-o dau jos pt că nu am autorizaţie de afişaj pt reclame; exista vre-o reglementare legala (locala sau ... ) care sa prevada cererea/acordarea de autorizatie in vederea amplasarii/afisarii pe proprietatea personala, sau autoritatile locale sint in cautare de "fonduri" ?! multumesc anticipat, in asteptarea unui raspuns:wassat::(
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 23:43, 13 Octombrie 2010
Obligativitatea obtinerii Autorizatiei de construire - pentru firme, reclame, panouri publicitare este numai pentru cele amplasate pe domeniul public.
Autorizatiile de construire sunt eliberate de Primarii in baza Legii 50/1991, republicata, privind autorizarea executarii lucrrilor de constructii. Art 3 litera "h":
h) lucrari de constructii cu caracter provizoriu: chioscuri, tonete, cabine, spatii de expunere situate pe caile si spatiile publice, corpuri si panouri de afisaj, firme si reclame, precum si anexele gospodaresti ale exploatatiilor agricole situate in extravilan;
In concluzie, este un abuz al primariei.
"exista 2 categorii de locuri publice: locuri publice propriu-zise, absolute, publice prin natura lor si locuri publice relative a caror existenta este conditionata de prezenta a cel putin 2 persoane nereunite prin legaturi de rudenie sau alianta.
Cred ca locul public relativ este prin esenta sa un loc privat insa poate deveni loc public temporar si relativ in anumite conditii si pentru anumite cazuri expres reglementate de lege"
legea nr. 571/2003
ART. 271
Taxa pentru afişaj în scop de reclamă şi publicitate
(1) Orice persoană care utilizează un panou, afişaj sau structură de afişaj pentru reclamă şi publicitate într-un loc public datorează plata taxei anuale prevăzute în prezentul articol către bugetul local al autorităţii administraţiei publice locale în raza căreia este amplasat panoul, afişajul sau structura de afişaj respectivă.
cam de asta v-au pus s-o dati jos.... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reglementari legale cu privire la publicitate prin afisare de banere janapress janapress buna ziua vreau sa deschid o intreprindere familiala in mediu rural activitatea - comertul cu amanuntul. dupa cum se spune publicitatea este sufletul ... (vezi toată discuția)
Banner amplasat pe casa proprietate personala frincu melania frincu melania buna ziua, as vrea sa amplasez un bener publicitar de circa 2x2 mp pe peretele casei mele . imi trebuie autorizatie sau trebuie sa platesc taxa de publicitate ... (vezi toată discuția)
Avize montare firma luminoasa Ileana567 Ileana567 Poate cineva sa-mi spuna, carei institutii trebuie sa ma adresez pentru a obtine avizele necesare montarii unei firme luminoase pentru un salon de ... (vezi toată discuția)