avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am o intrebare, poate ma ajuta cineva. Locuiesc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am o intrebare, poate ma ajuta cineva. Locuiesc impreuna cu sotul ...

Am o intrebare, poate ma ajuta cineva.
Locuiesc impreuna cu sotul la casa intr-o comuna in care am mai cumparat o casa pe care o renovam si in care deocamdata nu locuieste nimeni (speram sa vina baiatul cand termina facultatea peste cativa ani). Exista o hotarare a consiliului local prin care fiecare casa nelocuita TREBUIE sa plateasca pentru o persoana gunoiul, asa ca ne-am trecut la o locuinta eu si la una sotul. Acum de la primarie imi cer ca cel care e trecut la a doua locuinta sa isi schimbe cartea de identitate sau sa mai platesc o persoana la gunoi. Toate astea se intampla in acelasi, sat aceeasi comuna. Este legala aceasta abordare? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:45, 3 Aprilie 2022
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă aceasta prevedere este prevăzută printr-o hotărâre de consiliu local înseamnă că e legală. Multe localități procedează așa, astfel încât se trece doar o persoana pentru a doua proprietate (nu cea de domiciliu) considerata reședință.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pretentia este intemeiata numai daca solicitantul detine temei legal
Solicitati oficial angajatilor primariei sa va comunice temeiul legal al pretentiei
Eu stiu ca este legal daca proprietarul are domiciliu in alta unitate administrativa dar aici e vorba de aceeasi localitate, asta nu inteleg. Atata timp cat eu tot in comuna platesc ce importanta are daca am buletin pe strada 1 sau strada 3?

latka a scris:

Dacă aceasta prevedere este prevăzută printr-o hotărâre de consiliu local înseamnă că e legală. Multe localități procedează așa, astfel încât se trece doar o persoana pentru a doua proprietate (nu cea de domiciliu) considerata reședință.

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cititi prima data cum este regulamentul adoptat de consiliul local, privind salubrizarea, in localitatea dvs. Sau, depuneti la primarie o reclamatie prin care cereti sa vi se comunice temeiul legal, adica acest regulament. Cum doriti. Unde locuiesc eu e aceeasi situatie.
4 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca mai detii o proprietate, tre' sa-ti schimbi cartea de identitate?
Doamne fereste! Astia, de mici, sunt cazuti in breton...
...Unde locuiesc eu e aceeasi situatie.

Inseamna ca "cineva" le canta'n struna...

Alte discuții în legătură

Buna ziua. detin ca mostenire parinteasca, in calitate de unic ... dumcus57 dumcus57 BUNA ZIUA. Detin ca mostenire parinteasca, in calitate de unic mostenitor, o casa intr-o comuna apropiata de SUCEAVA. Consiliul local al respectivei comune ... (vezi toată discuția)
Salubrizare fidelia22 fidelia22 Buna ziua, Daca exista posibilitatea sa nu platesc in doua locuri salubritatea.,adica la doua adrese diferite?Cum procedez?(Primaria spune ca trebuie platit ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, la o adresa unde nu locuiește nimeni primaria percepe ... Cata50 Cata50 Bună ziua, la o adresa unde nu locuiește nimeni primaria percepe taxa de salubrizare pentru o persoana. Menționez că firma de salubritate nu a ridicat de 6 ... (vezi toată discuția)