avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Bună ziua, la o adresa unde nu locuiește nimeni ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Bună ziua, la o adresa unde nu locuiește nimeni primaria percepe ...

Bună ziua, la o adresa unde nu locuiește nimeni primaria percepe taxa de salubrizare pentru o persoana. Menționez că firma de salubritate nu a ridicat de 6 ani niciodata gunoi de la această adresă. Daca actionez primaria in judecata pentru un serviciu pe care nu la prestat am sanse sa castig? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cata50 , utilizator 20:13, 11 Aprilie 2023
Art.2. Autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia de a institui taxe speciale în cazul
prestaţiilor de care beneficiază producătorii de deşeuri fără contract de prestare a serviciului de
salubrizare și să deconteze lunar operatorilor, direct din bugetul local, contravaloarea prestaţiei
efectuate.
Art. 6. Prin excepţie de la prevederile art. 4 alin. 1 se poate acorda, prin hotărâre a Consiliului
Local, în condiţiile legii, pentru anumite categorii de persoane, scutire de la plata taxei de salubrizare

Art. 12. Pentru imobilele - proprietate pe care le deţine, locuite sau nelocuite, proprietarul este
obligat sa îşi completeze declaraţia de impunere pentru stabilirea taxei speciale de salubrizare
prevăzută în anexa 1.

Impunerea fortata de taxe salubritate pentru imobile nelocuite respectiv pentru care nu se presteaza activitatea de colectare deseuri este o practica abuziva ,dar permisa datorita dispozitiilor HCL
Eventual puteti contesta in instanta HCL
Deci dacă consiliul local hotărăște să-mi ia casa este ok pentru că este legal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Serviciu de salubrizare Nicu Radu Nicu Radu Parintii mei locuiesc intr-o comuna din judetul Arges, iar autoritatile locale ii obliga sa plateasca Taxa Locala pentru salubrizare, desi parintii mei nu ... (vezi toată discuția)
Salubrizare fidelia22 fidelia22 Buna ziua, Daca exista posibilitatea sa nu platesc in doua locuri salubritatea.,adica la doua adrese diferite?Cum procedez?(Primaria spune ca trebuie platit ... (vezi toată discuția)
Am o intrebare, poate ma ajuta cineva. locuiesc impreuna cu sotul ... Ma intereseaza Ma intereseaza Am o intrebare, poate ma ajuta cineva. Locuiesc impreuna cu sotul la casa intr-o comuna in care am mai cumparat o casa pe care o renovam si in care ... (vezi toată discuția)