avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Serviciu de salubrizare
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Serviciu de salubrizare

Parintii mei locuiesc intr-o comuna din judetul Arges, iar autoritatile locale ii obliga sa plateasca Taxa Locala pentru salubrizare, desi parintii mei nu beneficiaza de acest serviciu. Ma intereseaza sa stiu daca pot refuza taxarea unui serviciu pe care nu l-au folosit niciodata. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2012
Nicu Radu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters271005 , utilizator 12:14, 5 Februarie 2013
Cum adica nu beneficiaza de servicii de salubrizare? Nu se poate.

Taxa de salubrizare se plăteşte de toţi cei care produc deşeuri menajere şi nemenajere, de cei ce beneficiază de zonele de agrement şi spaţii verzi existente, precum şi de cei ce utilizează drumurile publice.
Persoanele fizice sunt obligate la plata acestei taxe în funcţie de numărul de persoane din fiecare familie, sau numărul locatarilor existenţi la o anumită adresă.
Proprietarul locuinţei are obligaţia depunerii declaraţiei în vederea stabilirii taxei de salubrizare, cuprinzând toate persoanele care locuiesc la acea adresă (membri de familie, rude, chiriaşi, flotanţi, etc.)
.

Parintii Dvs. nu se incadreaza in niciuna din situatiile enumerate mai sus?
Niciodata nu a venit cineva la parintii mei pentru a ridica pubela cu gunoi. Parintii mei ard gunoiul si-l folosesc ca ingrasamant...
Revin cu o mentiune. Taxa Locala se refera la, citez:
Taxa serviciu salubrizare-gospodarii populatie
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2012
Nicu Radu, utilizator
Si Dvs. credetyi ca este corect cum procedeaza parintii Dvs?
Studiile arată că arderea în gospodărie a gunoiului este un obicei foarte răspândit în zonele rurale din toată lumea. Gunoiul este ars fie în grădină sau curte, fie în sobele din case. Gunoiul care este ars poate conţine hârtie, carton, resturi de alimente şi plastic, de fapt tot felul de materiale care de altfel ar putea fi reciclate sau adunate de o companie de
strângere a gunoiului. Emisiile de gaze provenite din arderea gunoiului în gospodării sunt emise direct în casă sau în atmosferă, fără să fie tratate sau filtrate. Aceste emisii pot avea efecte nocive asupra sănătăţii oamenilor sau asupra mediului înconjurător.


Parintii Dvs. sigur produc in gospodarie si deseuri nemenajere. Sigur merg pe drumul public pentru a ajunge la gospodaria dansilor. Si atunci de ce sa nu plateasca? Nu e foarte mare aceasta taxa cu siguranta.
Ati avea dreptate daca Primaria ar veni si ar ridica gunoiul, dar, repet, parintii mei platesc un serviciu de care nu beneficiaza. Nimeni n-ar fi de acord sa plateasca, de exemplu, taxa anuala pe o masina pe care nu o are... Iar taxa se refera la, citez iarasi:
Taxa serviciu salubrizare-gospodarii populatie
, adica Primaria taxeaza un serviciu pe care nu-l presteaza. Pentru ca aceasta taxa se refera strict la gunoiul din gospodarii, nu are nicio legatura cu administrarea domeniului public.
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2012
Nicu Radu, utilizator
Exista o hotarare a Consiliului Local in care sunt specificate serviciile incluse in aceasta taxa. Mergeti si cereti detalii, pe factura poate apare o formula restransa a serviciilor respective.

Nu trebuie neaparat sa faca referire la colectarea deseurilor menajere ci la tot ceea ce v-am scris eu mai sus. Asa arata toate HCL-urile care fac obiectul serviciilor de salubritate. Cautati singur si va veti convinge.

Alte discuții în legătură

Taxa specială de salubritate plătită pe numărul de persoane. LauraEmy LauraEmy Bună ziua! În legătură cu noua taxa specială de salubritate vă scriu, aș vrea să vă întreb dacă este legal să fim taxați în funcție de ... (vezi toată discuția)
Taxa salubritate ar trebui platita diferentiat miorica miorica Taxa pe gunoi ar trebui platita diferentiat. Nu pot sa cred ca o persoana cu venituri mici care nu consuma mult, care nu isi permite sau nu vrea sa consume ... (vezi toată discuția)
Taxa salubrizare aliice aliice primaria comunei unde locuiesc a facut un contract cu o firma de salubrizare pentru adunarea deseurilor menajere de la fiecare imobil al comunei. Pentru acest ... (vezi toată discuția)