avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa salubrizare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa salubrizare

primaria comunei unde locuiesc a facut un contract cu o firma de salubrizare pentru adunarea deseurilor menajere de la fiecare imobil al comunei. Pentru acest serviciu se percepe o taxa de 176 lei pe an . Eu ca persoana fizica si ca proprietar de imobil nu am facut nici un contract de salubrizare nici cu primaria si nici cu respectiva firma dar primaria imi trimite somatie pentru plata sumei mai sus mentionate . Intrebarea mea este daca daca este legal sa platesc aceasta suma la care ma obliga primaria prin titlu executoriu fara a avea un contract de salubrizare .
Cel mai recent răspuns: aliice , utilizator 20:26, 15 Octombrie 2011
Pe deoparte este legal pe de alta parte nu este legal, odata neavand contract cu cei de la salubritate primaria considera ca, totusi aruncati gunoiul undeva indiferent de situatia contractuala, este bine pe deoparte ca nu sunteti sanctionat, locuind intr-un imobil indiferent unde se afla aceasta, si nu aveti gunoi menajer? Ma indoiesc, dar totusi imi permit sa va intreb, dumneavoastra unde aruncati gunoiul menajer, nu cred ca in fata usi dumneavoastra, este ca sa zic daca vreti o norma de civilizatie sa nu aruncam deseurile menajere unde ne taie capul.
daca stati undeva prin mediul rural si folositi incalzire pe lemne poate stiti ca aproximativ 75 % se arde. poate nici eu nu am avut o exprimare corecta sau nu am fost destul de explicit. mie mi se pare o suma colosala avind in vedere ca cei 25 % se ridica de doua ori pe luna si nu ai asigurata nici macar pubela in care sa il depozitezi pina la ridicare avin in vedere ca in mediul urban cel putin in judetul unde locuiesc se plateste aproximativ 50% din valoarea de 176 ron si gunoiul se ridica de cel putin o data pe saptamina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract salubrizare lucamatei lucamatei Buna ziua, Am urmatoarea problema. Am subinchiriat un spatiu comercial de la o firma (chiriasa la randul ei). Cand am mers la primarie sa obtin autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Serviciu de salubrizare Nicu Radu Nicu Radu Parintii mei locuiesc intr-o comuna din judetul Arges, iar autoritatile locale ii obliga sa plateasca Taxa Locala pentru salubrizare, desi parintii mei nu ... (vezi toată discuția)
Ridicare deseuri Balkrisz Balkrisz Buna ziua. Recent s-a schimbat contractul cu firma care ridica deseurile in satul nostru. De acum incolo va ridica numai deseurile reciclabile partial (ex fara ... (vezi toată discuția)