poate ca in alte tari, se cantareste ca la spiterie gunoiul...numai ca la noi, il arunca pe geam, probabil ca sa-l invete sa zboare....
sistemul de salubrizare e la pamant in romania, datorita cetatenilor,in primul rand, pentru ca, daca ar exista bun simt si constiinta...s-ar putea implementa diferite sisteme de plata, diferentiate, astfel incat, beneficiarul serviciului sa plateasca, fix cat e nevoie.insa..cum nu se poate, se merge pe sistemul "taxa pe persoana", care macar, e cat de cat echitabil. si firmele, fac venituri uriase, tot din cauza ca noi, aia projtii, votam niste infractori care sa ne reprezinte...etc,etc,etc. :)
EDITAT - puteti apela la functia de citare dintr-un mesaj anterior al altui utilizator cu conditia ca acest citat sa nu se afle pe aceeasi pagina si sa fie doar fragmentul la care va referiti, conf. pct 2.8 din regulamentul forumului. Multumesc pentru intelegere.
Dati-ne un exemplu de tara europeana unde se cantareste gunoiul la pubela, eu cel putin nu am intalnit asa ceva prin tari europene. Cine credeti ca sta la fiecare container de gunoi sa ii cantareasca cetateanului gunoiul? Ei au altceva, au constiinta civica, au un sistem de reciclare a deseurilor bine pus la punct, statul isi incurajeaza cetatenii sa separe gunoiul menajer de materialele care pot fi reciclate, exista automate speciale pentru peturi, doze de aluminiu, sticle, plastice care iti dau contravaloarea acestor ambalaje ... Si uite asa castiga si cetateanul european niste centi, iar statul isi selecteaza si recicleaza gunoiul.
EDITAT - puteti apela la functia de citare dintr-un mesaj anterior al altui utilizator cu conditia ca acest citat sa nu se afle pe aceeasi pagina si sa fie doar fragmentul la care va referiti, conf. pct 2.8 din regulamentul forumului. Multumesc pentru intelegere.
La nivelul asociatiilor de proprietari plata taxei se face pe numarul de persoane iar in cazul localitatilor stiu ca se plateste la fel, in functie de numarul de persoane din gospodarie.
EDITAT - raspundea la mesajul offtopic.