avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... BUNA ZIUA. Detin ca mostenire parinteasca, in calitate ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

BUNA ZIUA. Detin ca mostenire parinteasca, in calitate de unic ...

BUNA ZIUA.
Detin ca mostenire parinteasca, in calitate de unic mostenitor, o casa intr-o comuna apropiata de SUCEAVA. Consiliul local al respectivei comune printr-o hotarare a decis ca plata taxei de salubrizare sa fie achiata inclusiv de casele nelocuite. Mentionez ca pe langa faptul ca respectiva casa este nelocuita, masina care colecteaza gunoaiel nici nu trece pe strada riverana casei, deci nu consuma macar combustibil pentru a trece pe la poarta casei.
INTREBAREA MEA ESTE:
-Este legal sa platesc un serviciu de salubritate de care nu benificiez in totalitate, avand in vedere faptul ca locuiesc in SUCEAVA si doar ocazional ma deplasez la casa parintilor ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:17, 15 Noiembrie 2022
Este legal, daca exista un regulament de salubrizare aprobat prin HCL, Se practica in mai multe localitati, ca pentru locuintele de resedinta (cele vizitate ocazional de proprietari, nu cele principale, unde este inregistrat domiciliul) sa se considere ca este datorata acea taxa de salubrizare pentru o singura persoana.
[ link extern ]
Daca dvs. considerati ca nu va incadrati la acea situatie, puteti actiona in instanta primaria, dar pentru asta studiati acel regulament de salubrizare.
Atat timp cat exista o hotarare a consiliului local,in calitate de proprietar bun imobil va revine obligatia sa achitati taxe si impozite locale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o intrebare, poate ma ajuta cineva. locuiesc impreuna cu sotul ... Ma intereseaza Ma intereseaza Am o intrebare, poate ma ajuta cineva. Locuiesc impreuna cu sotul la casa intr-o comuna in care am mai cumparat o casa pe care o renovam si in care ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, la o adresa unde nu locuiește nimeni primaria percepe ... Cata50 Cata50 Bună ziua, la o adresa unde nu locuiește nimeni primaria percepe taxa de salubrizare pentru o persoana. Menționez că firma de salubritate nu a ridicat de 6 ... (vezi toată discuția)