avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am o intrebare, poate ma ajuta cineva. Locuiesc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am o intrebare, poate ma ajuta cineva. Locuiesc impreuna cu sotul ...

Am o intrebare, poate ma ajuta cineva.
Locuiesc impreuna cu sotul la casa intr-o comuna in care am mai cumparat o casa pe care o renovam si in care deocamdata nu locuieste nimeni (speram sa vina baiatul cand termina facultatea peste cativa ani). Exista o hotarare a consiliului local prin care fiecare casa nelocuita TREBUIE sa plateasca pentru o persoana gunoiul, asa ca ne-am trecut la o locuinta eu si la una sotul. Acum de la primarie imi cer ca cel care e trecut la a doua locuinta sa isi schimbe cartea de identitate sau sa mai platesc o persoana la gunoi. Toate astea se intampla in acelasi, sat aceeasi comuna. Este legala aceasta abordare? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:45, 3 Aprilie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate imi explica si mie cineva mai intelept ca mine...
Faptul ca exista autonomie locala inseamna ca orice hotarare a Consiliului Local, daca nu e contrara legii, poate fi oricat de ridicola, aberanta, ilogica, fara sens?
Un exemplu stupid: Daca eu am o pisica neagra care se plimba prin curtea mea, dar din cand in cand mai si trece strada vis-a-vis la vecini sau la motan si consilierii decid ca nu sunt acceptate pisicile negre deoarece sperie batranii, eu trebuie sa ma conformez?
De ce sa se plateasca taxa de salubritate pentru o casa nelocuita? Si de ce doar pentru o persoana, si nu pentru zece?Ca sa acopere pe cei care triseaza si stau mai multi intr-o locuita, dar platesc doar pe un nr mai mic de locatari? Cred ca prea ne complacem in asemenea situatii, iar administratia locala tocmai pe aceasta lipsa de reactie conteaza!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Consiliile locale au ajuns niste mini-parlamente, practic legifereaza prin hcl. La mine in urbe niste derbedei au pr*stit norodul si au 2/3 din numarul total de consilieri. Acum sa te tii! Sunt zeci, poate chiar sute de actiuni in instanta prin care sunt atacate majoritatera hcl, dau acatiste avocatii pt. primar si consilieri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa este peste tot, se hotarasc preturi/costuri, fiecare cu interesul sau...
Am si eu o speta, diferita de ce discutam, dar tot asa - mi s-a parut ca printr-o hcl, se depaseste cadrul legal (adica una prevede legea 196/2018 si alta este cerut prin hcl). Am intrebat avocatul - pentru ca vreau sa ma adresez in contencios administrativ - daca, desi aceste hcl-uri au avizul consilierilor juridici ai C.Local, cum dreaq, se discuta si se aproba de catre consilieri? Asa cum am sps, cred ca sunt interese la mijloc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. detin ca mostenire parinteasca, in calitate de unic ... dumcus57 dumcus57 BUNA ZIUA. Detin ca mostenire parinteasca, in calitate de unic mostenitor, o casa intr-o comuna apropiata de SUCEAVA. Consiliul local al respectivei comune ... (vezi toată discuția)
Salubrizare fidelia22 fidelia22 Buna ziua, Daca exista posibilitatea sa nu platesc in doua locuri salubritatea.,adica la doua adrese diferite?Cum procedez?(Primaria spune ca trebuie platit ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, la o adresa unde nu locuiește nimeni primaria percepe ... Cata50 Cata50 Bună ziua, la o adresa unde nu locuiește nimeni primaria percepe taxa de salubrizare pentru o persoana. Menționez că firma de salubritate nu a ridicat de 6 ... (vezi toată discuția)